2011 m. gruodžio 23 d.
Nr. 93
(1973)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Tytuvėnus laimina šv. Juozapas

Klebonas kun. Rimantas Žaromskis
su grupe parapijiečių

Nuo senų laikų Tytuvėnų miestelio centre stovinčiai kapų koplyčiai suteiktas Šv. Juozapo vardas.

Prieš kelerius metus miestelio gyventojos S. Maksimovos rūpesčiu koplyčios sienos iš vidaus išbaltintos, aplink jas išrikiuoti meniški senovinio kalvių darbo kryžiai, sukabinti paveikslai.

Tapo tradicija, kad Visų Šventųjų dieną choristų ir parapijiečių procesija, vedama klebono kun. Rimanto Žaromskio, giedodama Visų Šventųjų litaniją, apeina aplinkui visas kapines ir sustoja koplyčioje. Šiemet iš praviros koplyčios plevenant žvakelėms aidėjo A. Griciūtės melodijos.


Vaikai gamino prakartėlę

Upynos mokinių prakartėlė

Artėjant prasmingai šventei – Šv. Kalėdoms – reikėtų pristabdyti gyvenimo tempą, nors trumpam nurimti po įtemptų darbų ir pamąstyti apie didžiausio Pasaulio stebuklo atsinaujinimą – kūdikėlio Kristaus gimimą. Šiam susikaupimui skiriamos net keturios Advento savaitės, kad laukimo ilgesy suprastume šviesos, grožio, gerumo ir vilties prasmę.

Džiugu, kad Šv. Kalėdų laukimas vis labiau įprasmina jaunimo gyvenimą. Šilalės rajono Upynos Stasio Girėno vidurinės mokyklos vienuoliktokai Rimantas Maulius, Kasparas Jurgaitis ir Gediminas Dabulskis nuoširdžiai atsiliepė į pasiūlymą pagaminti prakartėlę (visose kalbose šis žodis reiškia ėdžias). Vaikinams teko atidžiai pastudijuoti religinę literatūrą, susipažinti su Šv. Kalėdų prakartėlės istorija.


Sukvietė skaitymai

R. M. Rilkės skaitymai
Paberžėje (centre Žydrė Dargužytė)
Autorės nuotrauka

Jau tapo tradicija vykti Paberžėn (Kėdainių r.), į R. M. Rilkės skaitymus. Šių metų skaitymai buvo gruodžio pirmąjį sekmadienį. Atvažiavome dar nesutemus. Norėjome pabūti kapinėse, dar kartą peržengti senosios klebonijos slenkstį, pabūti ten, kur tau šneka ant sienų sukabinti raktai, seni variniai puodai, iš įvairių Lietuvos kampelių surinktos bažnytėlių interjero senosios detalės, statulėlės ir dar daug kas... Jei kartą buvai Paberžėje, tai žinai – traukia tave sugrįžti ten vėl ir vėl...


Krikščioniško atsinaujinimo savaitgalis

Telšių vyskupijos jaunimo
savaitgalio dalyviai

Lapkričio 26–27 dienomis vyko tradicinis atsinaujinimo savaitgalis Telšiuose. Telšių vyskupijos jaunimo centro organizuojamas renginys skirtas vyskupijos jaunimui pabūti bendrystėje ir su Advento rytu pradėti naujus liturginius metus. Šiemet atsinaujinimo savaitgalio tema „Ką padarėt vienam...“ kvietė prisiminti Šventojo Rašto žodžius „Ką padarėte vienam iš mažiausių mano brolių, man padarėte“ (pgl. Mt 25, 40).


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija