2011 m. gruodžio 23 d.
Nr. 93
(1973)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Tytuvėnus laimina šv. Juozapas

Klebonas kun. Rimantas Žaromskis
su grupe parapijiečių

Nuo senų laikų Tytuvėnų miestelio centre stovinčiai kapų koplyčiai suteiktas Šv. Juozapo vardas.

Prieš kelerius metus miestelio gyventojos S. Maksimovos rūpesčiu koplyčios sienos iš vidaus išbaltintos, aplink jas išrikiuoti meniški senovinio kalvių darbo kryžiai, sukabinti paveikslai.

Tapo tradicija, kad Visų Šventųjų dieną choristų ir parapijiečių procesija, vedama klebono kun. Rimanto Žaromskio, giedodama Visų Šventųjų litaniją, apeina aplinkui visas kapines ir sustoja koplyčioje. Šiemet iš praviros koplyčios plevenant žvakelėms aidėjo A. Griciūtės melodijos.

Neilgai trukus Šiluvoje vienuolės benediktinės R. Rimkutė ir Kr. Marcinkutė aptiko italų darbo šv. Juozapo skulptūrą. Ją nupirkti padėjo Kr. Marcinkutė, budraitiškė K. Samušienė ir kapų prižiūrėtojas R. Bilius. Miestelio seniūno R. Čerkausko ir R. Biliaus rūpesčiu Šv. Juozapo skulptūra atkeliavo į savo namus – Šv. Juozapo koplyčią Tytuvėnuose. Čia iki šiol nebuvo nei vardą atitinkančio paveikslo, nei skulptūros. Seniūnas koplyčioje ta pačia proga pakabino Švč.  Mergelės Marijos, Jėzaus ir kitus paveikslus.

Paskutinį lapkričio sekmadienį, dalyvaujant būreliui parapijiečių, klebonas skulptūrą pašventino. Vadovaujant R. Rimkutei, sugiedota giesmė šv. Juozapui. Nuo šiol šventasis tegu laimina aplink jį esančius mirusiuosius ir juos lankančius gyvuosius. Klebonas ketina čia dažniau rengti pamaldas, o seniūnas numatė vasarą koplyčią remontuoti.

Justina VIRŽINTIENĖ

Tytuvėnai, Kelmės rajonas
R. Čerkausko nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija