2011 m. gruodžio 30 d.
Nr. 95
(1975)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Smaragdinė Kauno eglė išgarsėjo pasaulyje

Žinia apie Kauno Rotušės aikštės puošmena tapusią pagrindinę miesto eglę netruko išplisti po visą pasaulį. Sužinoję apie originalų, iš beveik 50 tūkst. plastikinių butelių pagamintą kūrinį, juo susidomėjo garsiosios Gineso rekordų knygos rengėjai.

Smaragdinės eglutės autorė Jolanta Šmidtienė sulaukė pasiūlymo savo kūrinį užregistruoti Gineso rekordų knygoje. Menininkė nedelsdama parengė visus būtinus dokumentus, prie jų pridėjo eglutės nuotraukas bei sukurtą filmą ir užpildytą paraišką išsiuntė Gineso rekordų fiksuotojams.

„Visa tai įrodo, jog tikri stebuklai padaromi iš labai paprastų dalykų. Šiuo atveju buvo plastiko buteliai, kurie galiausiai virto smaragdiniu stebuklu, nepalikusiu abejingų“, – teigė J.Šmidtienė.

Per beveik tris savaites, prabėgusias nuo eglutės įžiebimo, tiek jos autorė, tiek Kauno savivaldybė sulaukė gausybės laiškų ir skambučių iš užsienio šalių žurnalistų. Užsienio žiniasklaidos agentūrų ir žinomų spaudos leidinių žurnalistai prašė atsiųsti eglutės nuotraukų bei teiravosi informacijos apie šį originalų kūrinį. Straipsnis apie pagrindinę Kauno eglę buvo paskelbtas pagrindinio Italijos dienraščio „Repubblica“ internetiniame tinklalapyje, viename didžiausių Škotijos laikraščių „Sunday Post“. Informaciją apie Rotušės aukštės puošmeną platino Vokietijos spaudos agentūra DPA, viena iš didžiausių pasaulio naujienų agentūrų „World Entertainment News Network“ ir kitos. Iš plastiko butelių pagamintas kūrinys sulaukė didelio JAV, Ispanijos, Vokietijos, Italijos, Airijos, Lenkijos, Škotijos bei kitų šalių dizainerių bendruomenių dėmesio.

„Suprantama, jog toks gyvas susidomėjimas mums labai malonus, tai garsina Kauną. Padėkoti reikėtų ne tik išradingiems ir darbštiems eglutės kūrėjams, bet ir užsienyje gyvenantiems mūsų tautiečiams, kurie žinią apie eglutę išplatino internetinėje erdvėje“, – kalbėjo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija