2012 m. sausio 6 d.    
Nr. 1
(1976)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Advento sekmadienis

Ona Striškienė

Adventinės popietės metu

Graži tradicija paskutinį Advento sekmadienį po šv. Mišių Paįstrio bažnyčioje (Panevėžio r.) visus pakviesti į miestelio kultūros centrą. Padėkos popietėje „Baltas sekmadienis“ kultūros namų darbuotojai iš anksto pasveikina atėjusiuosius su artėjančiomis Šv. Kalėdomis ir padėkoja už paaukotą laiką plėtojant saviveiklinį meną, puoselėjant tradicijas, už gerumą, šviesą, kurioje gyventa, kurios ieškota ir dalintasi su visais. Čia pabūnama kartu, kaip ne kartą būta per visus metus.

Atėjęs į kultūros namus esi pagaunamas baltos spalvos dvelksmo, žiemos simbolių ir artėjančių švenčių nuojautos. Advento popietės ,,Adventas veda į Kalėdų džiaugsmą“ pradžią paskelbė nuostabūs fleitos garsai. Klausytasi smuiku ir akordeonu atliekamo muzikinio kūrinio „Jausmai“, solistės Kristinos Narvilaitės atliekamos dainos „Žiemos kelias“. Ilgesingai skambėjo Gitanos Kazlauskienės ir Redos Matuzevičienės duetu dainuojama „Patekėjo žvaigždė“. Trumpą programėlę su pasakojamosios tautosakos intarpais (pasakotoja Zinaida Jurėnienė) parodė folkloro kolektyvas „Klumpė“. Vaikų pop choras atliko dainą „Angelų pilis“. Skaitovai džiugino šventinėmis eilėmis.

Advento koncerto pabaigoje kultūros centro direktorė Daiva Jackevičienė, kviesdama visus kartu sugiedoti „Džiaugsmingų Šventų Kalėdų“, paprašė: „Pabūkime kartu toj pačioj žvaigždėj, toj pačios tyloj, toj pačioj vilty...“

Pasveikinti jubiliejinius gimtadienius švenčiantys meno kolektyvų dalyviai. Paįstrio kraštiečių klubo „Ąžuolas“ prezidentas Petras Knizikevičius dovaną, kaip padėką, įteikė folkloro kolektyvui. Labai vertingą dovaną, – kompaktinį diską apie skulptoriaus Juozo Zikaro kūrybą, parengtą minint didžiojo menininko 130-ąjį gimtadienį, – Paįstrio bibliotekai perdavė Liudos ir Petro Knizikevičių šeima. Gražių švenčių, sveikų dienų ir metų visiems palinkėjo Paįstrio seniūnijos seniūnas Virginijus Šležas.

Šventė baigėsi Kalėdinės eglutės šalia kultūros centro įžiebimu kartu su nykštukais ir Kalėdų Seneliu.

Paįstrys, Panevėžio rajonas
Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija