2012 m. kovo 9 d.    
Nr. 10
(1985)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Telšių vyskupijoje

Gargždų dekanate

Šv. Kazimiero iškilmė

Kunigų procesija į Vėžaičių
Šv. Kazimiero bažnyčią
Klier. Antano Šneideraičio nuotrauka

Vėžaičių bažnyčioje kalba
Telšių vyskupas augziliaras
nominatas Linas Vodopjanovas OFM
Klier. Antano Šneideraičio nuotrauka

VĖŽAIČIAI. Kovo 3–4 dienomis, kai Lietuva meldėsi kreipdamasi į savo dangišką globėją šv. Kazimierą, švęsdama liturginę iškilmę, Telšių vyskupijos piligrimai rinkosi į Vėžaičių Šv. Kazimiero bažnyčią, kuri yra Telšių vyskupijos diecezinė šventovė.

Kovo 3 dieną 11 val. Vėžaičių Šv. Kazimiero šventovėje šv. Mišioms vadovavo Telšių vyskupas augziliaras nominatas Linas Vodopjanovas OFM, koncelebravo būrelis kunigų, Telšių kunigų seminarijos vadovai, dalyvavo Telšių kunigų seminarijos klierikai. Šv. Mišiose giedojo Gargždų parapijos ateitininkų kuopa ir Vėžaičių parapijos choras, vadovaujamas vargonininko Petro Katausko.

Šv. Mišių pradžioje vyskupas nominatas perdavė tą dieną atlaiduose negalėjusio dalyvauti Telšių vyskupo ordinaro J. Borutos SJ sveikinimo žodį susirinkusiesiems ir kalbėjo, kad ganytojas savo malda ir mintimis yra kartu su visais. Sakydamas pamokslą vyskupas nominatas kreipėsi į susirinkusius tikinčiuosius, primindamas, kad šv. Kazimieras – Lietuvos ir jaunimo globėjas – yra šventumo siekimo pavyzdys visiems. Šventumas – žmonėms Dievo skirta privilegija, kuria pasinaudoti turi kiekvienas. Tapti šventais – vadinasi, laikytis Dievo įsakymų, vykdyti Dievo valią, tapti kitokiu, skirtingu, gyventi tikėjimu ir siekti galutinio tikslo – amžinojo gyvenimo. Pamokslininkas linkėjo visiems drąsiai eiti šventumo keliu ir šv. Kazimiero pavyzdžiu neišsigąsti sunkumų tame kelyje. Po šv. Mišių vyko eucharistinė procesija, o po pamaldų padėkos žodį vyskupui nominatui ir visiems susirinkusiems tarė Gargždų dekanato dekanas, Vėžaičių klebonas kan. Jonas Paulauskas, o naująjį vyskupą nuoširdžiai pasveikino pamaldose dalyvavęs jaunimas.

Kovo 4 dieną Vėžaičių šventovėje 11 val. šv. Mišioms vadovavo Telšių vyskupas ordinaras J. Boruta SJ, koncelebravo būrelis kunigų. Pamokslą gausiai susirinkusiems tikintiesiems pasakė Telšių ganytojas ordinaras. Jis priminė, jog šioje diecezinėje Šv. Kazimiero šventovėje, kuri yra seniausia tokio titulo bažnyčia Vakarų Lietuvoje, kreipiantis į šv. Kazimierą, būtina vėl iš naujo pažvelgti į šio Lietuvos šventojo gyvenimą, jo ištikimybę Kristui, jo pamaldumą ir troškimą gyventi su Kristumi ir tame matyti mums paliktą pavyzdį. Taip pat pamokslo metu Telšių vyskupas ordinaras priminė, jog šie  – Pal. arkivysk. J. Matulaičio – metai kviečia vis iš naujo pažvelgti į šio švento žmogaus gyvenimą, mokytis iš jo ištikimybės Dievui ir Bažnyčiai, stengiantis, kaip ir Palaimintasis, vykdyti Dievo valią. Po šv. Mišių vyko eucharistinė procesija, buvo tariami padėkos žodžiai Telšių vyskupui ordinarui J. Borutai SJ už nuolatinį tėvišką rūpestingumą šia diecezine Šv. Kazimiero šventove, pasidžiaugta dalyvavusiais atlaiduose, o Telšių ganytojas atsisveikindamas linkėjo vaisingos Gavėnios ir ištvermingumo kasdienybėje šv. Kazimiero ir Pal. arkivysk. J. Matulaičio pavyzdžiu.

Kan. teol. lic. Andriejus Sabaliauskas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija