2012 m. kovo 23 d.    
Nr. 12
(1987)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Nemuno
krašto
vaivorykštė


ARCHYVAS

2012 metai


XXI Amžius


Bendruomenėse

Pavogtus kapinių vartus atstatė ūkininkas

Prie naujos Margininkų kapinių tvoros

Margininkai. Taurakiemio seniūnijos ir aplinkinių kaimų gyventojai, kurių artimieji palaidoti Margininkų kapinėse, džiaugiasi ir stebisi per gana trumpą laiką atstatytais kapinių vartais.

Praėjusį rudenį ilgapirščiai pasidarbavo šventoje vietoje – pavogė Margininkų kapinių vartus. Kadangi už kapinių priežiūrą atsakinga seniūnija, Taurakiemio seniūnei Danutei Glinskienei klausimas, iš kur metams baigiantis paimti lėšų vartams atstatyti, tapo galvos skausmu.

Gražią iniciatyvą parodė ūkininkas Audrius Banionis. Jis ne tik sumokėjo meistrams už darbą ir medžiagas, bet ir pasirūpino naujų vartų atvežimu ir pastatymu. Tai ne pirmas kartas, kai ūkininkas ištiesia pagalbos ranką bendruomenei. Prieš kelerius metus, kai Kauno rajone praūžusi vėtra Margininkuose nuplėšė bažnyčios stogą, A. Banionis, ūkyje likęs be elektros ir suniokotu ūkinio pastato stogu, pirmiausia pasirūpino maldos namais.

Kaip pranešė Kauno rajono savivaldybėje, Margininkų bažnyčios klebonas kun. Virginijus Gražulevičius kartu su Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju Kęstučiu Povilaičiu, Taurakiemio seniūne D. Glinskiene apžiūrėjęs naujus vartus, siūlė juos papuošti kryžiumi – gal tai atbaidys nusikaltėlius ir šįkart vartai netaps metalo laužu, ilgai saugos amžinojo poilsio vietą Margininkuose.

Kauno rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija