2012 m. balandžio 13 d.    
Nr. 15
(1990)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kūrybos
horizontuose


ARCHYVAS

2012 metai


XXI Amžius


Kronika

Įteikti G. Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliai

Bronius VERTELKA

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo
medalių įteikimo renginio dalyviai
Panevėžio Dailės galerijoje

Olgos Posaškovos (LRS) nuotrauka

Kovo 30-ąją, penktadienį, Panevėžio Dailės galerijoje pirmą kartą vyko Aukštaitijos šviesuolės Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalių „Tarnaukite Lietuvai“, kurių autorius panevėžietis skulptorius Alfridas Pajuodis, įteikimo ceremonija.

Pirmoji iškilmėje prabilo Seimo pirmininkė Irena Degutienė. Viešnia priminė, kad pernai ji dalyvavo J. Miltinio dramos teatre rašytojos, visuomenės veikėjos, filantropės G. Petkevičaitės-Bitės 150-ųjų metinių minėjime. Grįžus namo kilo mintis, kad reikėtų jos atminimui skirto medalio. Tam pritarė visi Seimo nariai, kadangi rašytoja, pasirinkusi Bitės slapyvardį, buvo kaip tikras bičių avilys: vis kaupė, nešė, ir sunku tapo atskirti, kurios bitės yra geros, o kurios – blogos. Tai buvo itin didi asmenybė, Lietuvos istorijoje išlikusi kaip visuomenininkė, politinė veikėja, moterų judėjimo pradininkė, filantropė ir rašytoja. Ji buvo gamtos nuskriausta, bet Dievo gausiai apdovanota. Seimo Pirmininkė sakė su dideliu malonumu įteiksianti rašytojos atminimui skirtus medalius „Tarnaukite Lietuvai“.


Kronika

Chorų religinės muzikos festivalis

Kazimieras Dobkevičius

Kauno miesto savivaldybės įsteigtą
Didijį prizą laimėjo Talino
Anglų kalbos koledžo mišrus
choras. Prizą atsiima choro
vadovė Margot Peterson, kairėje –
Vilniaus merginų choro „Liepaitės“
vadovė Jolita Vaitkevičienė

Sakralinės chorų muzikos festivaliai Kaune – puiki ir jau gilia tradicija tapusi niša Kauno kultūriniame gyvenime. Nuolat išradingai puoselėjama meno vadovo Rolando Daugėlos chorinės muzikos sklaida mieste yra puiki galimybė ne tik koncertuoti, bendrauti, bet ir parodyti miestą, jo įžymybes. Šis renginys plačiai atveria bažnyčių duris, čia skleidžiasi sakralinės muzikos didybė ir grožis.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija