2012 m. balandžio 13 d.    
Nr. 15
(1990)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Vilniaus arkivyskupijoje

Varėnos dekanate

Vidinio susikaupimo savaitgalis

Rekolekcijų vedėjas
kun. Rimas Kalmatavičius
Autorės nuotraukos

Dalis jaunimo ir Pirmai
Komunijai besiruošiančių vaikų

Prieš altorių žodžių atkarpa

RATNYČIA. Į dvasinio susikaupimo ir moralinio atsinaujinimo savaitgalį kovo 24–25 dienomis pakvietė Druskininkų Šv. apaštalo Baltramiejaus parapijos bažnyčia Ratnyčioje. Rekolekcijas vedė Ignalinos Švč. M. Marijos Gimimo parapijos vikaras kun. Rimas Kalmatavičius. Pirmąją dieną, šeštadienį, vyko Susitaikymo pamaldos. Į jas rinkosi parapijos vaikai, besiruošiantys priimti Pirmąją Komuniją. Juos palydėjo tėvai ir seneliai. Apeigose dalyvavo penki kunigai. Vaikai pirmą kartą priėmė Susitaikymo sakramentą. Ses. Darutė, ruošianti mokinukus Pirmajai Komunijai, kartu su jaunimu virš pagrindinio altoriaus pakabino maldos žodžius: „Ir atleisk mums mūsų kaltes“. Tai privertė visus susimąstyti, kaip sugebame atleisti savo artimui. Pamaldų metu gražiai, jausmingai giedojo parapijos jaunimo choras (vadovai Asta ir Tomas), kuris savo angeliškais balsais šlovino Viešpatį per kitos rekolekcijų dienos Švč. Sakramento Adoraciją.

Antrąją rekolekcijų dieną šv. Mišiose dalyvavo gausus tikinčiųjų būrys. Neilgi, bet nuoširdūs kunigo pamokslai, Dievo Žodžio paaiškinimai, įvardinta šiandieninė mūsų akistata su nukryžiuotuoju Jėzumi, mūsų nuodėmės, kurios Jį nukryžiuoja nuolat, suteikė galimybę giliau pažvelgti į savo gyvenimą, jo trapumą... Tik atgaila ir susitaikymas leidžia glaustis prie Jėzaus, prie Jo kryžiaus ir kančios, suteikia viltį... Rašytojo A. Strindbergo žodžius: „Būk pasveikintas, kryžiau, vienintele viltie!“ pamokslininkas palinkėjo kiekvienam įsirašyti į savo širdį, jais gyventi... O psalmės kreipinį – „Sukurk man tyrą širdį, Dieve, ir atnaujink manyje ištikimą dvasią“ (Ps 51, 12) – siuntėme tiesiai į Dangų, į Tėvo širdį...

Parapijiečiai ir klebonas kun. Žydrius Kuzinas padėkojo kunigui už nuoširdžią bendrystę, palinkėjo džiugios Kristaus Prisikėlimo šventės ir pakvietė dažniau atvažiuoti į svečius.

Reikia pasidžiaugti parapijos choristais. Be minėto jaunimo choro, Eucharistijai suteikė iškilmingumo, šlovino Viešpatį ir jaudino širdis Votyvos (vargonininkė Jolita) ir Sumos (vadovė ses. Rita) chorai.

Alvyra Grėbliūnienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija