2012 m. gegužės 4 d.    
Nr. 18
(1993)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Pirmieji Maldos pusryčiai Klaipėdoje

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko organizuoti pirmieji uostamiestyje Maldos pusryčiai sulaukė palaikymo. Susirinkusieji vylėsi, kad toks renginys taps tradicinis. Į balandžio 21-ąją, šeštadienį, vykusius Maldos pusryčius V. Grubliauskas sukvietė skirtingų religijų, pažiūrų, patirties, socialinės padėties asmenis. Juose dalyvavo beveik visų mieste veikiančių religinių bendruomenių, socialiai atsakingo verslo, teisėtvarkos, politinių partijų atstovai.

Pirmuosius Maldos pusryčius pradėjo kun. Vilius Viktoravičius. Anot jo, žmonės per darbus, rūpesčius, problemas, siekius dirbti ir užsidirbti pamiršta savęs paklausti, ar jaučia pasitenkinimą. Jis pabrėžė, kad šiandien gera proga pamąstyti apie savo miestą – Klaipėdą. „Svarbiausia, kad dirbantys verslininkai, politikai turėtų tikslą ne pelną, o laimingą žmogų, kad mūsų miestas – Klaipėda būtų toks, kuriame gera gyventi. Svarbu nepamiršti ir maldos, kuri sujungia kūną ir sielą. Tikiu, kad Maldos pusryčiai taps tradicija“, – kalbėjo kun. V. Viktoravičius.

Meras V. Grubliauskas pabrėžė, kad visi žmonės yra labai skirtingi – dviejų vienodų pasaulyje nėra. Anot mero, būtent apie skirtumus dažniausiai yra kalbama ir kur kas rečiau susimąstoma apie tai, kas jungia. Tačiau, sprendžiant kai kuriuos klausimus, būtina surasti bendrą vardiklį. V. Grubliausko teigimu, krikščioniškosios vertybės duoda atsakymų į daugelį klausimų. Pasak mero, Maldos pusryčiai Klaipėdoje – neoficialus renginys, į kurį nereikia eiti varu. „Jei Klaipėda taps šeima, tai Maldos pusryčiai turės savo prasmę“, – tvirtino meras.

Klaipėda – pirmasis miestas, kuris organizavo Maldos pusryčius.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija