2012 m. liepos 13 d.    
Nr. 28
(2003)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Atlaidai  Žemaičių Kalvarijoje

Nuo liepos 1-osios iki 12-osios Plungės rajone, Žemaičių Kalvarijoje, vyko Švenčiausiosios Mergelės Marijos Apsilankymo atlaidai. Šiame nedideliame Žemaitijos miestelyje atlaidai švenčiami dar nuo XVII amžiaus, kai čia įsikūrė dominikonai.

Mažoji Žemaičių Kalvarijos Bazilika svečius pasitiko suremontuotomis grindimis bei tvarkomais bokštais, tačiau atlaidų metu statybos darbai sustabdyti.

Liepos 1 dieną, sekmadienį, buvo melstasi už katalikiškas organizacijas, liepos 2-ąją – už šeimas, liepos 3-ąją – už mokytojus ir besimokantį jaunimą, liepos 4-ąją – už naujus kunigų ir vienuolių pašaukimus, liepos 5-ąją – už policininkus, per Mindaugo karūnavimo šventę melstasi už brolius latvius, liepos 7-ąją – už jaunas šeimas ir jaunimą besiruošiantį šeimas kurti. Sekmadienį didžiojo, maždaug septynių kilometrų žygio per Kalvarijos kalvas metu melstasi už valstybės ir savivaldybių vadovus ir tarnautojus, pirmadienis buvo žemdirbių diena, antradienis – verslininkų bei kelininkų, trečiadienį melstasi už artimo meilės tarnyboje dirbančius, o ketvirtadienį, paskutiniąją atlaidų dieną, – už tai, kad visi būtų žinios apie Žemaičių Kalvarijos šventovę skelbėjais ir šios šventovės puoselėtojais, svetingai priimančiais maldininkus iš Žemaitijos, Lietuvos ir viso pasaulio. Pagrindinėms, vidurdienio šv. Mišioms kasdien vadovavo vis kitas Lietuvos vyskupas.

Išsamiau apie atlaidus – kitame numeryje.

 

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija