2012 m. liepos 20 d.    
Nr. 29
(2004)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Nemuno
krašto
vaivorykštė


ARCHYVAS

2012 metai


XXI Amžius


Bendruomenėse

Karvedžiui Mažonui

Stogastulpis karvedžiui Mažonui

MAŽONAI. Birželio 29–30 dienomis Mažonuose buvo švenčiama karvedžio Mažono įamžinimo 700 metų jubiliejaus šventė ,,Ką gimtinės vėjai ošia“. Renginio metu atidaryta fotografijų paroda „Iš praeities į dabartį“, parodytas spektaklis „Trys mylimos“.

Birželio 30 dieną senosiose Mažonų kapinaitėse šv. Mišias už Mažonų krašto žmones aukojo Šilalės dekanato dekanas kan. dr. Algis Genutis. Paskui iškilminga eisena patraukė į Mažonų kultūros ir bendruomenės namus. Bendruomenės „Mažonų rytas“ pirmininkė Laima Šveikauskienė priminė Mažonų krašto istoriją. Stogastulpį, skirtą karvedžiui Mažonui įamžinti, atidengė Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktorius Algirdas Mosėjus, Mažonų seniūnijos seniūnas Jonas Samoška ir bendruomenės „Mažonų rytas“ pirmininkė Laima Šveikauskienė, pašventino Šilalės dekanas kan. dr. A. Genutis.

Sveikinimo žodžius tarė ir į šventę atvykę ilgamečiai bendradarbiavimo ir draugystės partneriai iš Punsko savivaldybės ir Klaipėdos rajono Dovilų bendruomenės.

Šventės dalyviams koncertavo bandonininkų ansamblis „Velnio tuzinas“, „Dainos teatras“, Mažonų kultūros namų mišrus vokalinis ansamblis. Smagią nuotaiką dovanojo ir grupė „Jonis“.

Renginį organizavo Mažonų seniūnija, Mažonų kultūros namai, kaimo bendruomenė „Mažonų rytas“.

Robertas BUCKUS

Tauragės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija