2012 m. rugpjūčio 17 d.    
Nr. 30
(2005)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Mindaugo karūnavimo šventė Agluonoje

Maldininkai iš Lietuvos
prie Agluonos bazilikos

Jau antri metai Kupiškio dekanato maldininkai Mindaugo karūnavimo dieną švenčia Agluonoje (Latvija). Šiais metais pakvietėme prisijungti ir kitų Panevėžio vyskupijos dekanatų tikinčiuosius bei visus žmones, neabejingus Lietuvai ir istorijai. Šios iniciatyvos ėmėsi Gyvojo Rožinio kalbėtojai, partijų, draugijų atstovai. Į Agluoną (Latvija), kur palaidotas karalius Mindaugas ir karalienė Morta, suvažiavo apie 300 žmonių – Kupiškio, Rokiškio, Pandėlio, Panevėžio, Zarasų maldininkai, Tėvynės Sąjungos Kupiškio skyriaus partijos nariai. Kelionės pradžioje aplankėme Červonkos karių kapines šalia Ilukstės miestelio, kur palaidoti Lietuvos kariai, gynę Latviją 1919–1920 metais. Padėjome gėlių, uždegėme žvakutes, pasimeldėme. Plačiau apie tų laikų įvykius papasakojo Kupiškio dekanas kun. dr. Rimantas Gudelis.


Palaimingos kelionės dienos

Kelionėn visada gera išsiruošti, kai žinai jos paskirtį ir tikslą. Keliaujančių niekada netrūksta, bet pavadintas piligrimu susimąstai ir klausi savęs, kas yra piligrimystė, kas jon veda, kur eini? Tikslaus atsako sulaukta iš kun. Sauliaus Stumbros balandžio 13-osios vakarą autobuse, pajudėjusiame nuo Klaipėdos Kristaus Karaliaus bažnyčios Italijos link.

Pirmoji nakvynė Čekijos mieste Brno, pabirusiame tarp kalvų. Akį patraukė įvairiaspalviai renovuoti daugiaaukščiai namai, įdomus senamiestis, ant kalno stūksanti sena katedra.


Jaunimo choro kelionė

Kalvarijos parapijos
jaunimo choras Lenkijoje

Kalvarijos Švč. Mergelės Marijos Vardo parapijos jaunimo choras birželio 25–28 dienomis vyko į pažintinę ekskursiją Lenkijoje. Jaunimas aplankė įspūdingą, legendomis apipintą Malborko kryžiuočių pilį, Baltijos jūros pakrantėje esantį Gdansko miestą, kuris paliko neišdildomą įspūdį savo architektūra, miesto baziliką, laikomą aukščiausia plytine katedra Europoje, išvydo garsųjį Neptūno fontaną, keltu kėlėsi į Hel kurortinį miestą, kuris priminė mūsų Nidą.


Kelionė į Medžiugorję

Lietuvos maldininkai po bendros
maldos Plitvicos nacionaliniame parke

2011-ųjų gegužę su piligrimais autobusu vykau į Medžiugorję. Vairuotojai buvo paslaugūs, gidė Liuda puikiai išmanė savo darbą. Su mumis važiavo dvasinis vadovas – kelionę organizavusios „Quo vadis“ firmos darbuotojas Audrius. Jis rūpinosi bendromis maldomis, giesmėmis, skaitymais ir visa tai jam puikiai sekėsi. Virginija, keliavusi su šeima, nuostabiai gražiai giedodavo giesmę „Viešpats pakrantėj stovėjo“.


Atestatai įteikti Bazilikoje

Abiturientai prie Šv. arkangelo
Mykolo Mažosios Bazilikos

Marijampolėje Marijonų gimnazijos abiturientams brandos atestatų įteikimas VIII gimnazijos laidos abiturientams vyko liepos 13 dieną, penktadienį, Marijampolės Šv. arkangelo Mykolo Mažojoje Bazilikoje. Šventė prasidėjo šv. Mišiomis, kurias aukojo gimnazijos kapelionas kun. Petras Wojtonis MIC. Šventojo Rašto tekstus skaitė ne tik kunigas, bet ir abiturientai. Šv. Mišių metu iškilmingai prie altoriaus buvo nešamos aukos. Gimnazijos direktorė Rasa Šalaševičienė ir klasių auklėtojos nešė žvakes, tėvai aukojo duoną, vyną, abiturientai – gėlių puokštę.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija