2012 m. rugsėjo 14 d.    
Nr. 34
(2009)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Vilniaus arkivyskupijoje

Varėnos dekanate

Atlaidai ir Padėkos šventė

Vyskupas Arūnas Poniškaitis
padėkos šventėje

RATNYČIA. Paskutinį rugpjūčio sekmadienį Druskininkų Šv. apaštalo Baltramiejaus (Ratnyčios) parapija šventė titulinius Šv. apaštalo Baltramiejaus atlaidus. Tai buvo tikrai graži šventė. Nuoširdžią pagalbą suteikė Druskininkų savivaldybė, kultūros, sporto centrai, Viečiūnų seniūnas Alvydas Varanis. Dievo duotomis dovanomis kartu pasidalijo parapijos bendruomenė: jaunimas, maldos grupės, „Caritas“, pastoracinė taryba ir kiti aktyvūs parapijiečiai. Malda ir visapusiška pagalba lydėjo klebonas kun. Žydrius Kuzinas. Mielai prisijungė ir naujasis vikaras kun. Edgaras Vėgys.


Kauno arkivyskupijoje

Ukmergės dekanate

Švento Baltramiejaus sulaukus…

Šv. Baltramiejaus atlaidų procesija

VIDIŠKIAI. Švč. Trejybės parapijos gyventojai linksmai atsisveikino su vasara, o parapijos didžiuosius – Šv. Baltramiejaus – atlaidus švęsti pradėjo dar šeštadienį, rugpjūčio 25 dieną.

Visą šią dieną šurmuliavo miestelis. Žvejai varžėsi, kuris ištrauks didžiausią žuvį. Popietę mokyklos stadione rungtyniavo vaikų futbolo komandos. Didelį sirgalių būrį tradiciškai sutraukė parapijos „veteranų“ ir jaunimo futbolo varžybos. Buvo smagu žiūrėti, kaip perkopę jau penktą dešimtį vyrai stengiasi nenusileisti dvidešimtmečiams.


Telšiųa vyskupijoje

Gargždų dekanate

Vėl rinkosi jaunimas

Procesija eina Vėžaičių
miestelio gatvėmis. Kairėje –
kan. Jonas Paulauskas

VĖŽAIČIAI. Rugpjūčio 25 dieną, šeštadienį, Šv. Kazimiero bažnyčioje, kuri yra diecezinė šv. Kazimiero – Lietuvos jaunimo globėjo – šventovė, vyko kasmetinė jaunimo šventė. Tai puiki proga susikaupti, paprašyti Dievo palaimos, šv. Kazimiero pagalbos ruošiantis svarbiam, atsakingam laikotarpiui – naujiems mokslo metams, – pamąstyti apie pašaukimo, profesijos pasirinkimo svarbą. Į Vėžaičius tą dieną atvyko daug automobilių – gausiai rinkosi jaunimas iš įvairių parapijų. Apie pustrečio šimto jaunų žmonių – ateitininkų iš Skuodo, Akmenės, Palangos, Gargždų ir kitų parapijų – susirinko į Vėžaičius. Šventėje giedojo Klaipėdos Marijos, Taikos Karalienės, parapijos jaunimo ansamblis. Organizaciniais klausimais iš anksto rūpinosi Telšių vyskupijos Jaunimo centras (direktorius kun. rel. m. mgr. Viktoras Daujotis).


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija