2012 m. rugsėjo 21 d.    
Nr. 35
(2010)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kūrybos
horizontuose


ARCHYVAS

2012 metai


XXI Amžius


Kronika

Miesto jubiliejui – mokinių kūrybinė dovana

Rūta Averkienė

Padėkomis apdovanoti mokinių
parodos-konkurso dalyviai
su renginio svečiais

Mokinių darbai

Varėnos kultūros centro parodų salėje atidaryta Varėnos miesto mokinių kūrybinių darbų paroda-konkursas „Dovana gimtajam miestui“. Tai jaunųjų Varėnos gyventojų simbolinė dovana Varėnai, šiemet švenčiančiai 150 metų įkūrimo sukaktį. Jubiliejus švenčiamas pirmą kartą istorijoje, todėl esame šios gražios šventės liudininkai bei dalyviai.

Konkursas buvo skelbiamas siekiant paskatinti Varėnos miesto mokinius dalyvauti miesto jubiliejaus paminėjimo renginiuose, įamžinti Varėnos miesto praeitį bei dabartį, pasirinktomis raiškos priemonėmis parodyti savo gimtojo miesto grožį, išskirtinumą, istorinių ir lankytinų objektų patrauklumą.

Už pačius geriausius darbus mokiniai buvo apdovanoti Varėnos rajono savivaldybės mero Padėkos raštais bei Moksleivių kūrybos centro direktoriaus diplomais arba Padėkos raštais.

Į parodą susirinkusius Savivaldybės vadovus, miesto gyventojus, svečius bei pačius mokinius maloniai nustebino darbai, atlikti įvairia technika. Juose įamžinti pagrindiniai miesto simboliai: traukinys, geležinkelis, miesto herbas, laikrodis, ties miesto riba pasitinkantis „Vilkas“ ir daug kitų įdomių akcentų.

Renginį vedusi Moksleivių kūrybos centro metodininkė Irena Semsienė džiaugėsi, kad mokiniai buvo aktyvūs ir savo gimtajam miestui padovanojo daug gražių rankdarbių bei dailės darbelių, kuriuose pavaizdavo Varėnos miesto simbolius, dabartį bei praeitį, o savo jausmus gimtinei išsakė eilėraščiais ir prozos kūrinėliais.

Parodoje dalyvavęs Seimo narys Algis Kašėta pasidžiaugė puikiais darbais ir pasisiūlė padėti šiame mokinių projekte bei pagalvoti, kaip šiuos darbus įamžinti, kad jie pasbaigus parodai nebūtų pamiršti.

Varėnos rajono savivaldybės meras Elvinas Jankevičius stebėjosi mokinių fantazija ir idėjomis, padėkojo parodos autoriams už puikius kūrybinius sumanymus, pažadėjo daugiau bendrauti su jaunimu, nes iš jo galima pasisemti idėjų, kaip ateityje dar gražiau tvarkyti Varėnos miestą.

Savivaldybės tarybos narys Gediminas Jakavonis, paminėjo, jog šiemet Grybų šventės metu bus organizuojama eisena, kurios priekyje važiuos mažas simbolinis traukinukas, tad mokiniams, piešusiems traukinį, bus suteikta galimybė juo pasivažinėti.

Varėnos „Ryto“ progimnazijos mokytoja Rasa Speteliūnienė apžvelgė mokinių literatūrinius darbus – eilėraščius, rašinius. Jie sudėti į „Almanachą“ ir penktokų parengtą „Idėjų dovaną Varėnai“, kurioje mokiniai išreiškė savo svajones ir pasiūlymus. Jie norėtų, kad Varėnos „jūroje“ atsirastų vandens čiuožyklos, mieste būtų įkurta gyvūnėlių prieglauda, įkurtas grybų diagnostikos centras, ateityje būtų švenčiama Varėnos „jūros“ diena, įrengtas gamtos mokslų daktaro Algirdo Amšiejaus gamtos universitetas ir daug kitų originalių idėjų.

Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos direktorės pavaduotoja Dalia Šemeškienė sakė, jog mokiniai, kūrę dailės darbus, rankdarbius, šiame konkurse stengėsi atsižvelgti į pačią temą, į Varėnos kūrimosi etapus ir eigą.

Eiles apie Varėną deklamavo Moksleivių kūrybos centro žaislų siuvimo būrelio mergaitės. Geriausius mokinių sukurtus eilėraščius skaitė Centro dramos būrelio merginos Marija Vakarė Kisieliūtė ir Giedrė Tamulytė. Dainas apie Varėną dainavo Centro vokalinė grupė, vadovaujama Vaidos Žilinskienės.

Ši puiki Varėnos miesto mokinių kūrinių paroda veiks iki rugsėjo 25 dienos, tad kviečiame ją aplankyti.

Varėna
Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija