2012 m. rugsėjo 21 d.    
Nr. 35
(2010)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Nemuno
krašto
vaivorykštė


ARCHYVAS

2012 metai


XXI Amžius


Laikas ir žmonės

Septynių vaikų mama

Rūta Averkienė

Aldona Klimavičienė (trečia
iš kairės) po apdovanojimo su anūke,
dukra ir vyru Prezidentūroje

Gegužės 3 dieną Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė Motinos dienos proga įteikė valstybinius apdovanojimus daugiavaikėms motinoms, išauginusioms ir pavyzdingai išauklėjusioms po septynis ir daugiau vaikų. Prezidentės dekretu ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanotos 46 daugiavaikės motinos. Viena iš jų – Varėnos rajono Panaros kaimo gyventoja Aldona Klimavičienė, išauginusi septynis vaikus. Garbingą apdovanojimą jai įteikusi šalies vadovė stebėjosi jaunatviškai atrodančia daugiavaike mama. A. Klimavičienę pasveikino šeimos nariai ir Merkinės seniūnas Gintautas Tebėra.

Baltojoje Prezidentūros salėje vykusiame daugiavaikių motinų pagerbimo renginyje dalyvavo gausus būrys savo mamų, močiučių ir promočiučių pasveikinti atvykusių jų artimųjų. Graži tradicija Prezidentūroje Motinos dienos išvakarėse pagerbti daugiavaikes šalies mamas, išauginusias ir gražiai išauklėjusias savo vaikus, puoselėjama jau dešimtus metus.

Prezidentė sakė: „Labai džiaugiuosi, galėdama pasveikinti šias mamas, kurios sugebėjo išauginti ir gražiai išauklėti tiek daug vaikų. Gausios ir gražios šeimos yra geriausias įrodymas, kad laimę žmogus patiria duodamas, o ne imdamas. Jūsų gerumo, kantrybės ir dėmesio užtenka visiems, ne tik Jūsų šeimai. Iš Jūsų vaikai mokosi atsakomybės ir suvokia būtinybę padėti vienas kitam. Nuoširdus dėmesys, pagalba artimui – mūsų visuomenės stiprybės pagrindas“. Valstybės vadovė visos šalies vardu padėkojo mamoms už suteiktas gyvybes ir meilę, atsidavimą Lietuvos vaikams ir geresnei visų ateičiai.

Daugiavaikes mamas pasveikino ir socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas. Koncertą dovanojo Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos auklėtiniai.

Garbingą apdovanojimą gavusi A. Klimavičienė su jauduliu sakė, kad jai tai – labai svarbus įvertinimas. Į Prezidentūrą mamos pasveikinti atvažiavusi dukra Dalia patvirtino, jog ji labai didžiuojasi savo mama ir džiaugiasi šiuo apdovanojimu. Šešias dukras ir sūnų išauginusi ponia Aldona apgailestavo, kad tądien drauge pasidžiaugti Prezidentūroje galėjo tik vyras, viena dukra ir viena anūkė. Jos vyras Igoris taip pat labai didžiuojasi žmonos pagerbimu.

Paskui ją pasveikino ir gėlių puokštę padovanojo Merkinės seniūnas Gintautas Tebėra. Jis sakė, kad Aldona – aktyvi Panaros bendruomenės narė, noriai dalyvauja kaimo kultūriniame ir visuomeniname gyvenime. „Prieš keturiolika metų į Panaros kaimą atsikėlusi gyventi A. Klimavičienės šeima puikiai įsiliejo į bendruomenės gyvenimą. Džiaugiamės šia darbščia šeima, kuri puoselėja, gražina ne tik savo sodybą, bet rūpinasi ir kaimo bendruomenės reikalais“, – sakė seniūnas.

Paklausta, ar labai sunku buvo tokį didelį būrį vaikų išauginti, A. Klimavičienė sakė, kad jos gyvenime visokių sunkumų būta, tačiau ji optimistė, dėl nieko nesiskundžia.

Gimusi Alytaus rajono Jurgiškių kaime, penkių vaikų šeimoje, moteris daugiau kaip dvidešimt metų dirbo tuometiniame Alytaus mėsos kombinate, tačiau mieste toliau nepanoro gyventi, tad nusipirko sodybą Panaroje. Čia nesėdi rankų sudėjusi. Kol leido abiejų su vyru sveikata, ūkininkavo, o dabar gražiai puoselėja savo sodybą. Jaunatviškai atrodanti ir linksma moteris džiaugėsi, kad dauguma vaikų – dažni svečiai tėvų sodyboje. Visi septyni jos vaikai ir keturiolika anūkų mamą pasveikinti atvažiavo ir per septyniasdešimtmečio jubiliejų.

Panara, Varėnos rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija