2012 m. spalio 12 d.    
Nr. 38
(2013)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kūrybos
horizontuose


ARCHYVAS

2012 metai


XXI Amžius


Išnašos

Kauno Sąjūdžio pirmininkas pristatė Vilijampolės metraštį 

Dr. Raimundas Kaminskas

Lietuvos Sąjūdžio Kauno tarybos pirmininkas dr. Raimundas Kaminskas spalio 1 dieną Kauno „Ąžuolo“ katalikiškoje vidurinėje mokykloje pristatė leidinį „Vilijampolės metraštis: faktai, įvykiai ir žmonės“. Pastebėtina, kad iki susiformuojant šiuolaikiniam Šilainių mikrorajonui, ši teritorija buvo Vilijampolės dalimi.

2012 metais sukanka 360 metų, kai didysis LDK etmonas Jonušas Radvila pakvietė į savas žemes dešiniajame Neries ir Nemuno krante atvykti amatininkus, pirklius ir taip 1652 metais sudarė sąlygas kurtis būsimam Vilijampolės (Vilijopolio, Vilijanburgo) miesteliui. Šiemet taip pat sukanka 130 metų kai Vilijampolėje pradėjo veikti rabinų ir žemesniųjų žydų dvasininkų seminarija – viena iš garsiausių Ješivų XIX amžiuje. Šiemet taip pat sukanka 80 metų kaip buvo pastatyta laikinoji (Vilijampolės) Šv. Juozapo bažnyčia.

Leidinyje „Vilijampolės metraštis: faktai, įvykiai ir žmonės“ yra pateiktas ekskursijos maršrutas po Vilijampolę, kuris parodo svarbiausius objektus susijusius su Vilijampolės ir Šilainių turtinga istorija, pramone, kultūra, karyba, švietimu, visuomenine veikla, teritorijos raida ir pan.

Lietuvos Sąjūdžio Kauno tarybos pirmininkas dr. R Kaminskas be šio leidinio yra parašęs „Viskam yra metas“ (2010 m.), bei „Prof. A. Voldemaro keliais“ (2012 m.)

Beata IVANAUSKIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija