2012 m. spalio 19 d.    
Nr. 39
(2014)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Kaune – Pagyvenusių žmonių mėnesio renginiai

Kauno arkivyskupas Sigitas
Tamkevičius (centre) Pagyvenusių
žmonių mėnesio atidarymo ceremonijoje

Spalio 1-oji – Pagyvenusių žmonių diena, o spalis – Pagyvenusių žmonių mėnuo. Minint Pagyvenusių žmonių dieną, pirmadienio vidurdienį prie Kauno miesto savivaldybės iškilmingai vyko Pagyvenusių žmonių mėnesio atidarymo ceremonija. Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius pašventino Senjorų tarybos vėliavą. Tuo prasidėjo visą mėnesį pagyvenusiems žmonėms skirti renginiai.

Pasak arkivyskupo, jis irgi jau 10 metų yra pensininkas, bet vis tiek bando būti naudingas. Laukia, kol Šventasis Tėvas jį, kaip arkivyskupą, sulaukusį 75-erių, išleis į tikrą pensiją. Nepaisant to, Popiežius įpareigoja, kad kol yra sveikatos, turi ir toliau dirbti. „Manau, kad mūsų antrosios jaunystės žmonių gyvenime pagal galimybes toliau dirbti yra normalu, – sakė arkiv. S. Tamkevičius, – nes išėjus į pensiją jaustis visai nereikalingiems, esą tik kitiems po kojomis besimaišant, yra iš tiesų klaidinga. Kiek Dievas duoda sveikatos, bandykim būti naudingi.“

„Prieš penkerius metus Kauno miesto savivaldybės taryba spalį paskelbė pagyvenusių žmonių mėnesiu. Kaune švenčiama ne tik viena diena, bet dėmesys ir pagarba senjorams rodomas visą mėnesį. Aktyviai dalyvaudami visuomeniniame gyvenime, ugdydami jaunąją kartą senjorai yra ta jėga, kuri padeda kurti pilietiškesnę ir teisingesnę Lietuvą. Senjorai – gyvenimo pamatas ir tikrieji vertybių gynėjai bei puoselėtojai“,  – sveikino susirinkusiuosius Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Vėliau senjorai su vėliava atėjo į Kauno kultūros centrą „Tautos namai“, kur vyko atidarymo šventės koncertas kartu su aktore Nijole Narmontaite, Kauno muzikiniu ansambliu „Ainiai“ ir liaudiškos muzikos ansambliu „Bočiai“. Savivaldybėje vyko mokslinė praktinė konferencija ,,Aktyvus ir sėkmingas senėjimas kintančioje visuomenėje: kasdieninės veiklos strategijos“.

Visą spalį senjorams koncertuos meno kolektyvai, bus rengiamos parodos, susitikimai su meno ir kitais įdomiais žmonėmis, vyks pažintiniai literatūros, kultūros renginiai, ekskursijos, jogos užsiėmimai, susitikimai su gydytojais, sveiko gyvenimo būdo propaguotojais, kulinarijos specialistais, vaistažolių žinovais ir kita.

XXI
Zenono ŠIAUČIULIO nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija