2012 m. spalio 19 d.    
Nr. 39
(2014)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Dvi mergaitės

Darius Vilimas

Paskutiniuosius mėnesius prieš artėjančius Seimo rinkimus Lietuva ir toliau murkdėsi pilkos politinės kasdienybės purvyne. Pažangiosios koalicijos ministrai įnirtingai saugojo savo abejotiną mundurų baltumą, kaltę vertė vieni kitiems ar savo pavaduotojams ir generolams. Geruoju ufonautu internete pramintas premjeras toliau rūpinosi, kaip pastatyti dar vieną elektrinę, kur surasti papildomų biudžeto pajamų šaltinių, o viena jo uoli pagalbininkė barė visus nesusipratėlius, kurie tikino, kad būtina kelti algas. Nevalia – jai pritarė kelių ekonomikos institutų specialistai, susigėdusiems piliečiams aiškindami, kad, pasirodo, ekonomikos ir jų asmeninis gerovės augimas nebūtinai yra vienas ir tas pats... Valstybės vadovė, mėgstanti demonstruoti savo valingus sprendimus ten, kur tai atsiperka reitingų aukščiu, didvyriškai sėdėjo po medžiu ir visiems aiškino, kad tas ar kitas politikas yra visai ne prie ko, o pažvelgus į jos pačios elgesį, kartais imdavo atrodyti, kad ir ji Lietuvoje yra visai ne prie ko.


Rinkimų kampanija persikėlė į bažnyčias...

Sudargo parapiją (Vilkaviškio vyskupija) kažkas šmaikščiai pavadino „Lietuvos kamčiatka“. Ši parapija ribojasi su Nemunu ir Karaliaučiaus kraštu. Taigi važiuoti toliau nėra kur. Jau kuris laikas parapija gyveno be savo klebono. Po tragiškos buvusio klebono Dariaus Sruoginio žūties Sudargo parapiją aptarnavo kaimyninių parapijų kunigai.

Sudargiečiai su nekantrumu laukė dienos, kuomet vyskupas skirs šiai parapijai naują kleboną. Pagaliau laukta diena atėjo. Tai buvo rugsėjo 30-oji. Prisirinko pilna bažnytėlė. Tokio gausaus maldininkų antplūdžio šios sienos seniai nebuvo mačiusios. Visi su meile ir viltimi laukė pasirodančio klebono.


Kodėl seimūnai taip ištroškę pinigų

Kreipiuosi į jus, ponai seimūnai. Pasitraukdami iš Seimo, norite gauti kompensacijas po 25 tūkst. litų. Bet juk daugumą iš Seimo išeinančiųjų rinkėjai išmetė už jūsų blogą darbą. Rinkėjai jumis nepasitikėjo ir neišrinko. Ar jūs sukūrėte darbo vietų, kad žmonės nebėgtų iš Lietuvos? Ar pasirūpinote, kad darbo neturintys gautų nors menką darbelį ir galėtų kaip nors išlaikyti šeimas, auginti vaikus. Žmonės neturi darbų, degraduoja, o jūs mokate po 350 litų už vaiko išlaikymą toms asocialioms motinoms, nedirbančioms, tik girtaujančioms ir gimdančioms nesveikus vaikus. Gaudami po tūkstantį ar daugiau litų už savo vaikus tokie asocialiais tapę asmenys ne tik patys tampa puolusiais alkoholikais, bet ir stumia į nusikaltimus savo „auginamus“ vaikus. Kam dirbti, jeigu nieko nedirbdami gauna po 350 litų? Manau, kad tokios išmokos turėtų būti mokamos kuo trumpiau, kad žmonės neįprastų tinginiauti ir girtuokliauti, bet ieškotų darbo. Kiti, negaudami darbo ar gaudami tik mažus atlyginimus, priversti bėgti iš Lietuvos, viską palikę, net ir savo vaikus. Tiesiog baisu, kas bus su Lietuva po 20 metų, kai brendama į skolas, nesteigiamos jokios gamyklos, buvusi darbšti tauta degraduoja. Ką veikė Seimas tuos ketverius metus, kad ne tik nesustabdė emigracijos, bet dar daugiau ją padidino? O gal Seimas tik snaudžia ar girtauja? Manau, kad Lietuvai išvis nereikia tiek seimūnų – juk jie nieko nepadarė, nesukūrė nei darbo vietų (tik sau ir savo padėjėjams), nei leido susikurti reikalingoms firmoms ar įmonėms. Ką daryti žmogui, kai jis negauna darbo, įvairiais apribojimais jam trukdoma imtis privataus verslo, o šiaip taip sukūręs kokią nors veiklą žmogus iškart apkraunamas mokesčiais. Iš ko jis gali mokėti, jeigu dar neuždirbo, neturi jokių pinigų? Įsitikinusi, kad premjeras A. Kubilius padarė meškos paslaugą Lietuvai. Pasiskyrę sau dideles išeitines kompensacijas, jūs pasididinote 2000 litų savo atlyginimus nuo Naujų metų ir sau išsimokėsite iki 10000 litų mėnesinį atlyginimą. Ir visiškai nepagalvojate, kaip sustabdyti nedarbą ir iš Lietuvos į emigraciją išvaromus tautiečius. Apiplėšėte dirbančius pensininkus ir net negalvojate, kada ir kaip jiems grąžinsite pagrobtas pensijas. Savo blogais įstatymais valstybę ir žmones į krizę įstūmėte jūs, Seimo nariai, ir todėl moralės požiūriu turite atsisakyti visokiausių dešimttūkstantinių išeitinių kompensacijų ar didelių atlyginimų.


VRK teiginys, kad referendumas dėl naujos atominės elektrinės įvyko – abejotinas

Žemiau pateikiami VRK internetinio portalo duomenys verčia abejoti duomenų pateikimo ir teiginio apie įvykusį referendumą tikrumu.

Antai 2012 10 15 14:19 skyriuje VRK internetiniame portale „Balsavimo rezultatai daugiamandatėje apygardoje“ randame: „sąraše įrašyta rinkėjų – 2454758“, o referendumo skyriuje „sąraše įrašytų rinkėjų skaičius – 2485174“. Rytojaus dieną 2012 10 16 07:30 „sąraše įrašyta rinkėjų – 2578737“ o referendumo skyriuje „sąraše įrašytų rinkėjų skaičius – 2569975“. Kaip tai suprasti? Klaidžiojimai ar klaidinimai?


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija