2012 m. lapkričio 3 d.    
Nr. 41
(2016)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Gyvoji grandinė Maironiui atminti

Nerijus Pipiras

Gyvojoje grandinėje –
Maironio jubiliejų
išreiškiantis skaičius – 150

Spalio 26 dieną, penktadienį, Kaune vyko dar vienas renginys, skirtas tautos dainiui prelatui Jonui Mačiuliui-Maironiui atminti. Jį organizavo Maironio universitetinė gimnazija. Čia vyko prel. J. Mačiulio-Maironio minėjimas.

Penktadienio rytmetį gimnazistai ir kiti miestiečiai dalyvavo iškilmingose šv. Mišiose Arkikatedroje Bazilikoje, skirtose Maironio jubiliejui paminėti. Vėliau, skambant šventovės varpams, Maironio universitetinės gimnazijos, Kauno kunigų seminarijos bendruomenės nariai ir miestiečiai jungėsi į gyvąją grandinę nuo Maironio gimnazijos iki Maironio vardu pavadinto lietuvių literatūros muziejaus. Poetas buvo pagerbtas ir prie kapo.


Viktoro Uspaskicho fenomenas

Gintaras Visockas

Štai ir baigėsi parlamento rinkimai. Jau po pirmojo rinkimų turo buvo akivaizdu, kad nė vienai politinei Lietuvos jėgai nepavyks turėti absoliučios balsų daugumos. Tai byloja, jog galima net pato situacija: rinkimų lyderiams teks bičiuliautis ne tik su panašių pažiūrų kolegomis, bet galbūt ir su nekenčiamais oponentais. Antrasis rinkimų turas šiuos spėjimus sustiprino. Tačiau labiausiai intriguojantis yra Prezidentės pareiškimas, jog valdančiojoje koalicijoje ji nenorinti matyti susikompromitavusios Darbo partijos (DP). Beje, šį pageidavimą valstybės vadovė išdėstė įsakmiu, griežtu tonu, už kurį Prezidentę derėtų pagirti. Valstybei geriau, jei aukšto rango politikas turi konkrečią nuomonę ir jos neslepia. O jei Prezidentas visąlaik bijo trinktelėti kumščiu į stalą, tokiai valstybei mažiau pasisekė.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija