2012 m. lapkričio 9 d.    
Nr. 42
(2017)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kūrybos
horizontuose


ARCHYVAS

2012 metai


XXI Amžius


Kronika

Du šešiolikmetės pasauliai

Džiuljeta Kulvietienė

Jaunoji dailininkė Milda
Kolesinskaitė prie savo darbų

Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje Garliavoje, Vaikų centre, veikė Raudondvario gimnazistės Mildos Kolesinskaitės piešinių paroda „Tarp dviejų pasaulių“.

Parodos atidaryme dalyvavo autorė, jos mokytojai, draugai ir artimieji, bibliotekos darbuotojai, tuo metu centre apsilankę moksleiviai. Susirinkusieji ne tik susižavėję grožėjosi jaunos dailininkės darbais, stebėjo Mildos kūrybos procesą, klausėsi jos pasakojimų bei pamąstymų, bet ir pabandė piešti patys, žaidė. Vaikai ieškojo labiausiai tinkančio pavadinimo Mildos kūriniams, stebėjo, kaip ji piešia portretus skaitmeniniu būdu. Šiltą vaikų susidomėjimą sukėlė Mildos kūrybinės improvizacijos čia pat ant popieriaus lapo lankytojų pasiūlytomis temomis.

Šešiolikmetė Milda tikriausiai yra iš tų žmonių, apie kuriuos sakoma „menininkas iš prigimties“. Artimųjų teigimu, mergaitė piešia nuo trejų metų. Beje, neeilinius mergaitės gabumus pirmoji pastebėjo „pusmočiutė“ – Mildos močiutės (iš tėčio pusės) sesuo. Tuomet ir kiti artimieji pradėjo pastebėti, kad mažoji Mildutė menu paverčia viską, prie ko tik prisiliečia.

Pirmoji M. Kolesinskaitės įvairių darbų (keramikos, rankdarbių, karpinių, kompiuterinių atvirukų) paroda vyko Raudondvario seniūnijoje, kai jai tebuvo devyneri. Po to Mildutė susižavėjo komiksais, japonų anime, lankė Kauno A. Martinaičio dailės mokyklą. Šiuo metu piešti ir tapyti mokosi savarankiškai, piešia daug ir dažnai, visur, visomis įmanomomis technikomis bei priemonėmis ir nuolat domisi naujovėmis. Greta tradicinių technikų mėgina išgauti atspalvius su kava, arbata, vynu, makiažo priemonėmis, pamėgo ir skaitmeninį meną (piešia prie kompiuterio prijungta planšete ir specialiu rašikliu). Milda yra sukūrusi animacinių filmukų, sumaketavo keletą Kauno A. Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos laikraštukų.

Septintoje ir devintoje klasėse M. Kolesinskaitė buvo paskelbta Raudondvario gimnazijos „Metų dailininke“. M. Kolesinskaitė dailės konkursuose, olimpiadose įvertinta prizinėmis vietomis, dalyvavo LTV laidoje „Vunderkindai.lt“, domisi literatūra, kalbomis, fotografija, drama, režisūra, muzika, lanko Neries Karpuškaitės-Akelaitienės dramos studiją.

Balandį vyko M. Kolesinskaitės personalinė paroda „Veidai“ Kauno rajono Kultūros, švietimo ir sporto skyriuje. Po šios parodos jaunoji dailininkė gavo Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondo vienkartinę stipendiją. Interneto svetainėje millight.deviantart.com/gallery galima pamatyti dalį M. Kolesinskaitės darbų.

Autorės nuotrauka
Garliava, Kauno rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija