2012 m. lapkričio 16 d.    
Nr. 43
(2018)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Šiauliuose gyvas popiežiaus Jono Pauliaus II prisiminimas

Inesė Ratnikaitė

Monumento popiežiui Jonui Pauliui II
Šiauliuose, Šv. Ignaco Lojolos
bažnyčios kiemelyje, fragmentas

Lapkričio 4 dieną Šiauliuose atidengtas ir pašventintas monumentas – laiminanti popiežiaus Jono Pauliaus II skulptūra iš granito ir bronzos. Ji pastatyta Šv. Ignaco Lojolos bažnyčios kiemelyje. Šioje bažnyčioje vizito Lietuvoje metu 1993 m. rugsėjo 7 d. meldėsi ir ilsėjosi popiežius Jonas Paulius II. Monumentui padaryta kryžiaus formos aikštė, įrengtas apšvietimas. Šiauliečių Žuklių šeimos užsakymu šį monumentą sukūrė vilnietis skulptorius Mindaugas Junčys.


Nacionaliniai maldos pusryčiai taikdarystės dvasia

Nacionaliniuose maldos pusryčiuose
Krašto apsaugos ministerijoje
kalba Europos parlamento
narys prof. Vytautas Landsbergis

Krašto apsaugos ministerijoje praėjusį penktadienį įvyko dvyliktieji Nacionaliniai maldos pusryčiai tema „Palaiminti taikdariai, jie bus vadinami Dievo vaikais“ (Mt 5, 9). Invokaciją taręs Lietuvos kariuomenės (LK) vyskupas ordinaras Gintaras Grušas teigė, kad taika nėra vien karo nebuvimas. Ji neapsiriboja tik priešiškų jėgų pusiausvyros palaikymu ir nekyla iš jėgos viešpatauti. „Taika niekada nepasiekiama visam laikui. Ją reikia kurti nuolatos“, – kalbėjo LK vyskupas ordinaras.


Kas kelia sumaištį?..

Gintaras Visockas

Ankstų pirmadienio rytą žurnalisto Audriaus Antanaičio pakviestas dalyvavau radijo „Laisvoji banga“ laidoje „Visraktis“, kur drauge su naujuoju parlamentaru Linu Balsiu ir leidėju Gyčiu Vaškeliu ginčijomės dėl šiandieninių valstybės bėdų. Sakiau, kad derėtų tik džiaugtis, jog Lietuvos Prezidentė išdėstė tvirtas nuostatas, su kokia partija jai nepriimtinos bet kokios draugystės. Teigiame, jog gyvename demokratinėje visuomenėje. O jei gyvename laisvoje šalyje, vadinasi, aiški, konkreti, kritiška, bet ne tankų pagalba brukama pozicija mums turėtų būti labiau priimtina nei stipresniesiems bei nugalėtojams skirti dviveidiški, pataikūniški, nepagrįsti ditirambai. Padori visuomenė pirmiausia svarsto, ne kas stipresnis, o kas teisus. Principingai padori visuomenė teisųjį gina net tada, jei tai – nenaudinga ir net pavojinga.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija