2012 m. gruodžio 14 d.    
Nr. 47
(2022)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Vienijo draugystė

Mažieji ir didieji
draugai rodo savo darbą

Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ pagalbos centre ,,Rūpintojėlis“ vyko programos „Didysis draugas – Mažasis draugas“ renginys ,,Draugystė mus vienija“. Savanoriai kartu su savo mažaisiais draugais turėjo galimybę pabūti kartu, pasidalinti vieni su kitais savo patirtimi, išgyvenimais ir džiaugsmais.

Įžanginės diskusijos metu renginio dalyviai pasidalino savo mintimis apie draugystės svarbą, apie tai, ką labiausiai mėgsta veikti susitikę su savo draugais, mokėsi išsakyti šiltus ir nuoširdžius palinkėjimus vienas kitam.

Mažieji draugai nekantraudami laukė, kada galės visiems parodyti ir pristatyti savo „namų darbus“, kuriuos atliko kartu su savo didžiaisiais draugais. Savanorė Ingrida papasakojo, jog „namų darbą“ su mažąja drauge atliko vaikščiodamos parke. Iš upės pasisėmusios vandens, draugės nupiešė bendrą savo piešinį.

Vėliau mažieji ir didieji draugai perėjo prie praktinės veiklos. Dideliame popieriaus lape, susiradę sau patinkančią vietą, pavaizdavo tai, kas jiems asocijuojasi su draugyste. Piešinių buvo tikrai labai įvairių: vieni vaizdavo drugelius, kiti – gėles, širdeles... Kartu su savo kūriniais, kuriais visi labai džiaugėsi ir didžiavosi, susitikimo dalyviai įsiamžino fotografijose. Daug teigiamų emocijų sukėlė žaidimas ,,Atspėk, kas esi?“, kurio metu draugai lavino savo vaizduotę stengdamiesi atspėti, kokius animacinių filmų herojus vaizduoja jų bičiuliai.

Visi džiaugėsi patirtais įspūdžiais, kartu praleistu laiku ir išsiskirstė su viltimi vėlgi nerukus susitikti.

Samanta Aleknavičiūtė,
Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ pagalbos centro „Rūpintojėlis“
socialinė darbuotoja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija