2012 m. gruodžio 21 d.    
Nr. 48
(2023)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Nemuno
krašto
vaivorykštė


ARCHYVAS

2012 metai


XXI Amžius


Bendruomenėse

Smagus 10-mečio šurmulys

Bronius VERTELKA

Kalba bendruomenės
aktyvistė Milda Tamokaitienė

Gerų žodžių Jotainių bendruomenės
pirmininkei Mildai Kuodienei
(dešinėje) nešykštėjo Žaiginio kaimo
bendruomenės „Bitupis“ atstovai

Vadoklių seniūnas Vytautas
Kaupas su bendruomenės aktyvistėmis –
Jotainių seniūnaite Angele Meilūniene
ir rajono tarybos nare Angele Narbutiene

JOTAINIAI. Lapkričio 17-ąją, šeštadienį, čia vykusi šventė suteikė smagių akimirkų. Į rugsėjį atvėrusius naujuosius bendruomenės namus „Užuovėja“ rinkosi vietos gyventojai, atvyko Vadoklių seniūnas Vytautas Kaupas su žmona Danguole, atvažiavo Raseinių rajono Žaiginio kaimo bendruomenės „Bitupis“ atstovai. Ypatinga buvo tai, kad Jotainių bendruomenė savo veiklos 10-metį minėjo jau savo namuose – gyvenvietę puošiančiame pastate.

„Tai, ką aš galiu padaryti, tu to negali. Ką gali padaryti tu, aš negaliu. Bet kartu mes galime padaryti dėl Dievo kažką tikrai gražaus“, – pradėjo iškilmę Motinos Teresės žodžiais bendruomenės aktyvistė Milda Tamokaitienė pridurdama, kad tai tinka ir Jotainių bendruomenei.

Tylos minute susirinkusieji pagerbė per 10 metų į amžinybę  išėjusių bendruomenės narių atminimą. Moterys Ramygalos kapinėse jau buvo aplankiusios devynerius metus bendruomenės finansinius reikalus tvarkiusios Emilijos Bubinienės kapą ir uždegusios žvakutę.

Renginio metu bendruomenės pirmininkė Milda Kuodienė apdovanojo savo pirmtakes krištolinėmis vazomis su jose išgraviruotais atitinkamais įrašais. Seniūnas V. Kaupas įteikė bendruomenės aktyvui skirtą Padėkos raštą ir linkėjo įgyvendinti dar daugybę naujų projektų. Bendruomenės atsiradimo istoriją prisiminė rajono tarybos narė Angelė Narbutienė (kartu ir bendruomenės aktyvistė). Vietos žemės ūkio bendrovės vyriausioji finansininkė kalbėjo, kad praktiškai bendruomenių neremia valstybė, o iš rajono biudžeto gaunamų 1000 litų nepakanka kelionių išlaidoms, telefono pokalbiams apmokėti. Moteris kalbėjo ir apie kaimo žmonių susvetimėjimo problemą. A. Narbutienė sakė, kad jeigu anksčiau kaimynas su kaimynu sugyveno lyg broliai, tai dabar dažniausiai kiekvienas galvoja apie savo kiemą, savo kišenę.

Susirinkusieji šiltai reagavo į Raseinių rajono Žaiginio kaimo bendruomenės „Bitupis“ pasiuntinių pasisakymus. Žaiginio Pranciškaus Šivickio pagrindinės mokyklos direktorė Rita Šilvienė (ji buvo savo bendruomenės kūrimo iniciatorė) stebėjosi jotainiškių moterų aktyvumu ir energija, jų nuveiktais gerais darbais. Viešnia juokavo, kad joms Žaiginio vyrai pavydėjo balsų, kai klausėsi jotainiškių atliekamų romansų. R. Šilvienė linkėjo: „Būkite ir aukite“. „Bitupio“ bendruomenės pirmininkas Albinas Kuvikas džiaugėsi prieš keletą metų su Jotainių bendruomene užsimezgusia draugyste ir pakvietė pas save į svečius – 2013 metų balandžio viduryje jų bendruomenei irgi sukaks 10 metų.

Atėjusieji į šventę „Ilgiausių metų“ sudainavo jubiliejų mininčiai vienai veikliausių rajone bendruomenei ir jos pirmininkei M. Kuodienei. Jautrios, kitų skausmui neabejingos moters akyse sužvilgo ašaros.

Dainavo Vadoklių kultūros centro Jotainių bendruomenės namų merginų duetas. Netrūko ir  kitų gražių bei į atmintį įsirėžiančių dalykų. Dar ilgai degė šviesa naujuose bendruomenės namuose. Tokio šurmulio šio statinio sienos tikriausiai dar neregėjo.

Tą patį šeštadienį bendruomenės namuose pirmuosius klientus priėmė vyrų ir moterų kirpykla. Anksčiau apsikirpti plaukus arčiausiai galėdavo tik Ramygaloje.

Panevėžio rajonas
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija