2013 m. sausio 4 d.    
Nr. 1
(2025)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Karių ir jų artimųjų vaizdo konferencija

Vilniaus įgulos karininkų
ramovėje vykusi vaizdo
konferencija tarp Afganistane
tarnaujančių Lietuvos karių
ir jų artimųjų Lietuvoje

Gruodžio 28 dieną Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos karininkų ramovėje vyko vaizdo konferencija tarp šiuo metu Afganistane, Lietuvos vadovaujamoje Goro provincijos atkūrimo grupėje, tarnaujančių Lietuvos karių ir jų artimųjų Lietuvoje. Karius ir jų šeimų narius švenčių proga pasveikino į konferenciją atvykęs krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Almantas Leika, Lietuvos kariuomenės ordinaras vyskupas Gintaras Grušas, laikinai Krašto apsaugos savanorių pajėgų vado pareigas einantis pulkininkas leitenantas Ramūnas Baronas. „Sveikinu Jus su Šv. Kalėdom ir artėjančiais Naujaisiais metais. Šeimų nariams ir kariams linkiu stiprybės, tvirto tarpusavio ryšio ir abipusės paramos“, –  sakė krašto apsaugos ministras J. Olekas.

Sausumos pajėgų vadas gen. mjr. A. Leika dėkojo už paramą kariams. „Galiu užtikrinti Jus, kad kariai yra puikiai pasirengę vykdyti užduotis. Linkiu Jums stiprybės ir palaikymo“, – sakė jis. Afganistane tarnaujančių karių vardu sveikinimus jų artimiesiems perdavė Goro provincijos atkūrimo grupės karinio kontingento vadas pulkininkas Linas Kubilius.  

Krašto apsaugos vadovybės atstovai su karių artimaisiais taip pat aptarė jiems rūpimus karių tarnybos klausimus, artimieji buvo išsamiau supažindinti su saugumo situacija Afganistane.  Ramovėje susitikę karių šeimų nariai ir artimieji taip pat bendravo tarpusavyje ir turėjo galimybių pasikonsultuoti su kvalifikuotais psichologais. Į vaizdo konferenciją atvykusius karių vaikus renginio metu pradžiugino Ramovėje parodytas „Raganiukės“ teatro spektaklis „Tikroji Kalėdų Senelio istorija“.

Šiuo metu Afganistane tarnauja apie pustrečio šimto Lietuvos karių. Didžiausias kontingentas sutelktas Afganistano Goro provincijoje. Nuo 2005 metų veikiančioje Provincijos atkūrimo grupėje tarnauja jau šešioliktoji Lietuvos karių pamaina, sudaryta daugiausia iš Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės karių savanorių.

Vyr. ltn. Tomas Pakalniškis
KASP štabo viešųjų ryšių karininkas

Alfredo Pliadžio nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija