2013 m. sausio 25 d.    
Nr. 4
(2028)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Šilta popietė su kunigu

Joniškio rajono savivaldybės
meras Gediminas Čepulis dėkoja
kun. Ričardui Doveikai už apsilankymą

Joniškis. Gražiausių metų švenčių sandūroje, gruodžio 28-ąją, Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje įvyko susitikimas su kunigu Ričardu Doveika.  Sausakimšoje bibliotekos skaitykloje vos tilpo į susitikimą atėję įvairaus amžiaus joniškiečiai, bibliotekos kolektyvas. Renginį pradėjo A. Raudonikio meno mokyklos muzikantai, eilėmis – šio susitikimo iniciatorius, Joniškio garbės pilietis Juozas Šalkauskas.

„Biblioteka – vieta, kur susitinka veidai, žmonių širdžių šviesa ir išmintis. Su knygomis bręsta žmogus“, – pokalbį su klausytojais pradėjo kun. R. Doveika. Svečias šiltai ir dvasingai kalbėjo apie bendražmogiškąsias moralines ir dvasines vertybes, Kalėdų prasmę, bendruomeniškumo jausmą. „Kalėdos maldauja gerbti save ir kitus, tai susitikimų ir bendrystės šventė“, – nuoširdžiai kalbėjo kunigas ir, prisimindamas savo vargingą vaikystę giliai tikinčioje šeimoje ir baigtus du aukštuosius mokslus, sakė, kad visos aplinkybės geros būti geru žmogumi. Kunigas palietė daugybę svarbių gyvenimo temų, kalbėjo apie visuomenės autoritetus, apie tai, kokios vertybės įprasmina gyvenimą ir būtį. Viso susitikimo metu iš kunigo sklido dvasinė šiluma, liejosi įtaigi, humoru nuspalvinta kalba. Žmonės skirstėsi pakylėti, dvasiškai nuraminti.

Už šiltą susitikimą su joniškiečiais kun. R. Doveikai ir kraštiečiui J. Šalkauskui dėkojo rajono meras Gediminas Čepulis, rajono savivaldybės tarybos narys Liudas Jonaitis, viešosios bibliotekos direktorė Jovita Šimkevičiūtė.

Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos
informacija ir nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija