2013 m. vasario 22 d.    
Nr. 8
(2032)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Įsimintiniausias 2012 metų Kauno menininkas

Įsimintiniausias 2012 metų
Kauno miesto menininkas
rašytojas Donaldas Kajokas

Kauno menininkų bendruomenė pirmadienį vykusio iškilmingo vakaro metu nusilenkė įsimintiniausiu 2012 metų miesto menininku išrinktam rašytojui Donaldui Kajokui. Įsimintiniausią menininką Kauno menininkų namų Meno kolegija rinko jau 15-ąjį kartą. Kandidatus – per 2012 metus reikšmingus darbus sukūrusius įvairių sričių dailininkus – siūlė Kauno kūrybinės sąjungos.

Iškilmingo vakaro metu Kauno menininkų namų direktorius Viktoras Valašinas perskaitė menininkų kolegijos protokolą, kuriame oficialiai užfiksuotas naujas D. Kajoko titulas.

„Turbūt kolegija pasielgė išmintingai ir tą titulą suteikė mažiausiai vertam. O šiaip, dabar esu laisvasis menininkas ir labai tuo džiaugiuosi“, – sakė D. Kajokas.

Pernai rašytojo išleistas romanas „Ežeras ir kiti jį lydintys asmenys“ dalyvauja ir Geriausios metų knygos rinkimuose.

Rašytoją sveikino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas: „Prancūzų rašytojas Marselis Prustas yra pasakęs: „Skaitymas veikia gydančiai. Jis yra pašventimas, stebuklingas raktas, atveriantis duris į mūsų sielos erdvių gelmes, į kurias kitaip nesugebėtume patekti“. Šie žodžiai puikiai tinka apibūdinti ir D. Kajoko kūrybą, kuri atveria duris į mūsų sielos erdvių gelmes. Nuoširdžiai sveikinu rašytoją ir linkiu neblėstančio kūrybiškumo ir mūzų, kurios ir toliau įkvėptų naujiems didiems darbams“.

Pasidžiaugti rašytojo D. Kajoko laurais ir naujuoju romanu susirinko gausus menininkų būrys, tarp kurių ir ankstesniųjų metų Įsimintiniausiojo menininko vardą pelnę kūrėjai, kurių vardai įrašyti skulptoriaus Stasio Žirgulio sukurtoje „Sparnuotoje kolonoje“.

Per tris dešimtmečius D. Kajokas išleido keliolika įvairaus žanro knygų: poezijos, esė rinkinių, romanų. Rašytojas yra Jotvingių, „Poezijos pavasario“, Lietuvos rašytojų sąjungos, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas. Poeto kūryba išversta į daugelį užsienio kalbų.

XXI
Alvydo Urbono nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija