2013 m. vasario 22 d.    
Nr. 8
(2032)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Lietuvai kelią į laisvę atvėrė žmonių vienybė

Vasario 15-ąją Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė Vasario 16-osios Akto signatarų artimiesiems perdavė gėlių vainikus, kurie buvo padėti ant Lietuvos Valstybės atkūrimo aktą pasirašiusių signatarų kapų.

„Šiandien jau mes esame liudytojai, kaip dvidešimties žmonių vienybė pakeitė mūsų dabartį, atvėrė kelius laisvei ir nepriklausomybei. Artėjantis Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis įpareigoja nepamiršti iškilių mūsų tautos atstovų veiklos ir gyvenimo istorijų. Kaip nepamiršo šalies mokyklos, pavadintos signatarų vardais, žmonės, vykstantys į tolimas ekspedicijas, menininkai, kūrėjai, iniciatyvus jaunimas, signatarų tėviškių žemę puoselėjančios krašto bendruomenės“, – sakė Lietuvos vadovė. Pasak Prezidentės, pilietinę atsakomybę ugdančios iniciatyvos yra reikalingos ir būtinos, kad išliktume aktyvia bendruomene, sąmoninga tauta ir demokratiška valstybe, suvoktume Nepriklausomybės Akto reikšmę ir toliau kurtume šalies ateitį.

Vasario 16-ąją Prezidentės gėlių kompozicijos taip pat buvo padėtos ant Nepriklausomybės Akto signataro dr. Jono Basanavičiaus kapo, ant kenotafo Vasario 16-osios Akto signatarams, nužudytiems Sibiro platybėse, Kazimierui Bizauskui, Pranui Dovydaičiui ir Vladui Mironui atminti bei signataro Jono Vileišio kapo.

Šiemet minimos Nepriklausomybės akto signatarų Saliamono Banaičio, Kazio Bizausko, Vlado Mirono, A. Įlfonso Petrulio, Justino Staugaičio ir Jokūbo Šerno gimimo ar mirties metinės.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija