2013 m. kovo 1 d.    
Nr. 9
(2033)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kurianti
Lietuva


ARCHYVAS

2013 metai


XXI Amžius


Kronika

Žiemos teatrų šventė

KUŽIAI. Seniūnijos salėje vyko šventė „Žiemos teatras 2013“. Ji prasidėjo Kelmės rajono Mockaičių skyriaus dramos teatro nuotaikingu spektakliu „Šalaputris“ pagal J. Gurausko apysaką „Susimildamas“ (režisierė Irena Sabaliauskienė). Veiksmas scenoje žiūrovus nukėlė į Smetonos laikų miestelio vaistinę, kurioje vyko linksmas, išprovokuotų piršlybų procesas.

Gruzdžių šeimos lėlių teatras „Abra Kadabra“ nustebino nuotaikinga scenine kompozicija pagal lietuvių liaudies pasaką „Melagė ožka“ (režisierė Jurgita Jasiškytė). Šį kartą teatro aktoriai vaidino be lėlių – kaip žiūrovai yra įpratę matyti, – tačiau susirinkusiems vis tiek padovanojo daug gerų emocijų ir šypsenų. Kužių dramos kolektyvas parodė premjerą – nuotaikingą komediją pagal Algirdo Kazragio pjesę „Žentelis“ (režisierė ir viena iš aktorių Rita Bielskienė). Žiūrovai negailėjo aplodismentų Kužių artistams, vaidinusiems žemaičių tarme.

Į šventę susirinkę žiūrovai ir svečiai klausėsi Kužių folklorinio ansamblio „Ringuva“, vadovaujamo Irenos Lapinskienės, ir kanklininkės iš Šiaulių Austėjos Andrušaitytės pasirodymų. Įdomų režisūrinį sprendimą pasirinko ir šventės vedėjos – komediją vaidinusi Rima Zapalskienė ir tragediją – Rita Bielskienė.

Šventės sumanytoja – Kužių renginių organizatorė R. Bielskienė – tikisi, kad šios teatro šventės taps tradicinėmis, kad jų nekantraudami lauks teatro gerbėjai.

Gitana KUDULIENĖ

Šiaulių rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija