2013 m. kovo 1 d.    
Nr. 9
(2033)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kurianti
Lietuva


ARCHYVAS

2013 metai


XXI Amžius


Kronika

Įprasmino Tarmių metus

LINKUVA. Kultūros centre surengtas Tarmių metams skirtas renginys, kuriame gyvenimiškus atsitikimus tarmiškai porino vyresnieji: Albertas Jūras ir Birutė Lukošienė iš Linkuvos, Liucija Uržienė iš Pakruojo, Aleksas Audzijonis iš Triškonių, vaikinas iš Bardiškių – Severinas Norgaila, Gražina Andrašiūnienė iš Kirnaičių. Mažieji pasakotojai tarmiškai pristatė Pakruojo krašte užrašytas sakmes. Bardiškietės Roberta Šimaitytė ir Danielė Lekavičiūtė (vadovės Irmina Nogobodienė ir Donė Legeza) pasakojo Juozo Šliavo užrašytas sakmes, linkuviečiai Lukas Bajalis, Kamilė Lukšytė ir Nida Šimkūnaitė (vadovė Dangirūta Šimkūnienė) supažindino su vietovardžių kilme.

Joniškio rajono Kirnaičių kultūros namų vaikų folkloro ansamblis (vadovė Gražina Andrašiūnienė) žiūrovams parodė nuotaikingą programą, kurioje persipynė tarmės grožis, dainos ir šokiai.

Renginio metu savo armoniką virkdė Marius Navickas, smagiai šoko folkloro ansamblio „Linkava“ jaunimas ir vaikų folkloro ansamblio „Ratinėls“ vaikai, linksmai grojo Valionių šeimos kapela, autentiškas dainas dainavo svečiai iš Pamūšio – Tomas ir Vitalijus Visockai (vadovė Zita Kapučinskienė).

Renginį vedė Nida Šimkūnaitė, Eimantas Tamošiūnas ir Edgaras Navickas.

Visi pasakotojai buvo apdovanoti Linkuvos kultūros centro Padėkos raštais, popierinėmis gėlėmis, kuriose buvo paslėpta saldainis arba česnakas, o apdovanotiems suaugusiesiems dienas padės skaičiuoti Pakruojo savivaldybės išleistas kalendorius, kurį kiekvienas gavo kaip dovaną.

Dangirūta Šimkūnienė

Pakruojo rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija