2013 m. kovo 1 d.    
Nr. 9
(2033)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kurianti
Lietuva


ARCHYVAS

2013 metai


XXI Amžius


Kronika

„Kartų kaita“ sukvietė šokėjus

Marijampolė. Kultūros centre sausio 26-ąją vyko tautinių šokių koncertas „Kartų kaita“. Tai nuotaikinga šokių šventė, puoselėjanti gražias kelių šokėjų kartų susitikimo tradicijas, suteikianti daug puikių emocijų ir atlikėjams, ir žiūrovams.

Scenoje draugėn susibūrę šokyje sukosi daugiau kaip 120 šokėjų, kuriuos per savo ilgametę darbo patirtį išugdė choreografė Alina Kvietkauskienė. Pagrindinį šokėjų branduolį sudarė Marijampolės muzikos mokyklos šokių kolektyvo „Javonėlis“ ir Marijampolės tautinių šokių ansamblio „Jotvingis“ šokėjai, o jų būrin darniai įsijungė buvę šokėjai: ir studentai, ir seniau šokę, bet dar aistros šokiui ir gražios bičiulystės darniame šokėjų būryje nepamiršę.

Nuotaikingame koncerte šokis šokį keitė, lydėjo pačių šokėjų nuoširdūs posmai, spalvingi pristatymai. Margu srautu besisukdami šokėjai dideli ir maži, jauni ir subrendę scenoje tikrą šokių vėją kėlė, o kartu su jais į šokių sūkurį vis įsiliedavo ir nenuilstanti visų šokėjų mokytoja A. Kvietkauskienė, jau ne vieną dešimtmetį vadovaujanti tautinių šokių kolektyvams.

Koncertas-susitikimas „Kartų kaita“ surengtas jau dešimtą kartą ir visada sulaukia didžiulio žiūrovų būrio. Šioje šokių šventėje kiekvienais metais stengiamasi kažkuo nauju nustebinti žiūrovus ir padovanoti jiems daug gražių emocijų. Ir šio koncerto metu žiūrovai negailėjo aplodismentų nuotaikingus, jau žinomus ir dar nematytus šokius atliekantiems šokėjams: vaikams, draugams, pažįstamiems ar šeimos nariams.

Didžiulį šokėjų būrį išugdžiusią, visada besišypsančią, nenuilstančią choreografę A. Kvietkauskienę ir visus šokėjus su gražia šokių švente sveikino bei neišsenkančios kūrybinės energijos, naujų šokių, bendrystės šokyje akimirkų linkėjo Marijampolės savivaldybės mero pavaduotojas Sigitas Valančius ir Marijampolės kultūros centro direktorė Iraida Skirptienė.

Tegul šio tautinių šokių koncerto-susitikimo „Kartų kaita“ džiugios akimirkos bus dar vienas gaivus įkvėpimo šaltinis naujiems renginiams ir koncertams jaunatviškam Marijampolės muzikos mokyklos šokių kolektyvui „Javonėlis“ ir brandžiam Marijampolės tautinių šokių ansambliui „Jotvingis“!

Danguolė Micutienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija