2013 m. kovo 1 d.    
Nr. 9
(2033)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kurianti
Lietuva


ARCHYVAS

2013 metai


XXI Amžius


Kronika

„Medinių žirgelių“ melodijos

PAKRUOJIS. Vasario 2 dieną čia ketvirtą kartą vyko Lietuvos skrabalininkų šventė „Medinis žirgelis“. Iš ryto savo patirtimi su jaunaisiais Lietuvos skrabalininkais (tokių atvyko 11) dalijosi skrabalų virtuozas Regimantas Šilinskas. Po to jauniesiems muzikantams organizuotos varžytuvės, kuriose teisėjavo Šiaulių universiteto liaudiškos muzikos ansamblio „Saulė“ vadovas Darius Daknys, skrabalininkas iš Klaipėdos Augustinas Užkuratas bei rajono mero pavaduotojas Romas Medzveckas. Geriausiais skrabalininkais tapo joniškietis Nedas Jarmoška, panevėžietė Luka Diržytė ir kaunietis Gintas Baladinskas, kuriam dar tik aštuoneri metai.

Antroji renginio dalis buvo skirta jau patyrusių muzikantų pasirodymui. Scenoje vienas po kito savo profesionalumu žiūrovus stebino šiaulietis Arūnas Šliauteris, klaipėdietis Augustinas Užkuratas, rozalimietis Egidijus Impolis ir kretingiškis Regimantas Šilinskas. Už skrabalų populiarinimą ir koncertinių programų ruošimą visiems keturiems atlikėjams įteikti rajono merės Astos Jasiūnienės Padėkos raštai. Renginyje koncertavo armonikininkai G. Gvazdauskas ir J. Zinkevičius, dainavo Ž. Norvaišienės ir K. Klabienės duetas, Pakruojo kultūros centro mišrus ansamblis.

Kultūros ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjos B. Vanagienės Padėkos raštai įteikti Klaipėdos jaunimo centro tautinės muzikos ansamblio „Ralio“ (vadovė R. Spalinskienė), Kauno vaikų ir moksleivių rūmų (vadovė Z. Labutienė), Panevėžio muzikos mokyklos (vadovas V. Klišius) skrabalininkams, Joniškio menų mokyklos skrabalininkui N. Jarmoškai (vadovė E. Rudienė), Smilgių kultūros centro vaikų ir jaunimo kapelai „Smilgenė“ ir skrabalininkui M. Jociui (vadovas A. Dervinis) bei Šiaulių aklųjų ir silpnaregių kultūros namų kapelai „Šelmiai“ bei kapelos skrabalininkui A. Šliauteriui.

Rajono mero pavaduotojas R. Medzveckas ir skrabalininkas R. Šilinskas dėkojo už šventę Kultūros centro direktorei I. Kybartienei.

XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija