2013 m. kovo 8 d.    
Nr. 10
(2034)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Gedimino prospektas užgrobtas, eikime į Pilies gatvę

Šiais metais Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė visai Lietuvai, kad ji gali viską. Pasirodo, keli už mūsų visų mokesčius išlaikomi tarnautojai turi teisę pasisavinti pagrindinę sostinės gatvę, o teismas, skelbiantis sprendimus Lietuvos Respublikos vardu, toleruoja valdžiažmogių elgesį, pavadindamas tai pirmumo teise. Pagal tokią „geležinę logiką“, jei miesto susisiekimo transporto taisyklėse nurodyta, kad įlipti į transporto priemonę pirmumo teisę turi nėščios moterys ir pagyvenę žmonės, tai jie, pasinaudodami ta teise, gali iš viso kitų socialinių grupių neįleisti į transporto priemones. Niekas nepaneigė pasirodžiusių gandų, kad piliečiai su Trispalve ant peties į Gedimino prospektą tą šventinę ir visiems mums brangią dieną tiesiog nebus įleidžiami.

Tradicinių Kovo 11-osios patriotinių eitynių organizatoriai kiekvieną tikrą patriotą ragina šią dieną pasiimti Trispalvę, pakviesti šeimą ir draugus ir pereiti visą Vilniaus centrą ir senamiestį, nepaliekant kurios nors vienos gatvės valdžiažmogių šutvei.

2013 m. kovo 4 d. mes įteikėme Vilniaus miesto savivaldybei raštą, siūlydami suderinti Kovo 11-osios patriotinių eitynių maršrutą nuo Katedros aikštės iki Aušros Vartų. Eitynės prasidėtų kovo 11 dieną, 16 val.

Jei visuomeninės organizacijos išstumiamos iš Gedimino prospekto, pažiūrėsime, kiek toli veda abonentinės koalicijos narių noras laužyti demokratijos teises ir patriotines tradicijas. Ar jiems užteks tik Gedimino prospekto, ar išdrįs užsigrobti dar ir Pilies gatvę?

Greitai pamatysime...

Kovo 11-oji – Laisvės diena, todėl atėjo laikas parodyti, kiek mumyse yra laisvės, kiek ryžto ir kiek pilietinės drąsos.

Julius Panka,
Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos pirmininkas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija