2013 m. kovo 8 d.    
Nr. 10
(2034)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Padėkos konkurso nominantams

PRIENAI. Sausio 25 dieną vyko tradicinis Prienų bendruomenės Padėkos konkurso „Kalėdų žvaigždė“ nominantų ir nugalėtojų pagerbimas, į kurį konkurso organizatoriai pakvietė projekto dalyvius, rėmėjus ir bendruomenės draugus. Konkursas „Kalėdų žvaigždė“ vyko ketvirtą kartą. Kaip teigė Prienų bendruomenės pirmininkė Auksė Grižaitė, tai – vienas iš projektų, kuris kasmet sulaukia didžiulio dainuojančių, muzikuojančių, kuriančių jaunuolių susidomėjimo. Džiugina ir tai, kad atsiranda daugybė geranoriškų žmonių, kurie palaiko konkurso idėją, skatina jaunų žmonių kūrybiškumą, padeda atskleisti dar neatrastus talentus. Bendruomenės pirmininkė padėkas už bendruomeniškumą, kultūrinių vertybių puoselėjimą ir konkurso „Kalėdų žvaigždė“ globą įteikė Savivaldybės merui V. Bujanauskui, mero pavaduotojai L. Jakinevičienei, administracijos direktoriui A. Marcinkevičiui, Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčios vikarui kun. J. Jonuškai, Seimo nariui V. Kamblevičiui, Savivaldybės tarybos narei R. Keturakienei, kitiems projekto globėjams, mokytojams, ruošusiems jaunuolius konkursui.

Savivaldybės meras V. Bujanauskas dėkojo Prienų bendruomenei už aktyviai vykdomą veiklą, organizuojamus renginius, linkėjo toliau puoselėti bendruomeniškumą ir būti pavyzdžiu kitoms bendruomenėms. Konkursas „Kalėdų žvaigždė“ yra labai svarbus jauniems žmonėms, nes padeda atskleisti jų gebėjimus, skatina tobulėti. Mero pavaduotoja L. Jakinevičienė džiaugėsi, kad kasmet pavyksta atrasti vis naujų talentų.

Kaip pranešė Prienų rajono savivaldybė, specialius prizus konkurso „Kalėdų žvaigždė“ nominantams įsteigė ir projekto rėmėjai. Seimo nario V. Kamblevičiaus „Trijų karalių“ prizu apdovanoti Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo ir savanorių centrai. Konkurso globėja L. Jakinevičienė piniginį prizą už atsakingai puoselėjamą darnią mažąją bendruomenę, kūrybines iniciatyvas ir aktyvią kultūrinę veiklą įteikė Meninio lavinimo studijai (vadovės R. Liutvynskienė ir L. Stakauskaitė). Prienų bendruomenės prizu apdovanotas „Revuonos“ vidurinės mokyklos ansamblis, o UAB „Medica klinika“ prizas skirtas L. Stakauskaitės vadovaujamam Birštono vienkiemio darželio-mokyklos ansambliui.

Šileikų geros valios labdaros ir paramos fondo atstovė L. Šileikienė Padėkos raštus ir piniginius prizus įteikė konkurso „Kalėdų žvaigždė“ laureatams. Pirmosios vietos laimėtoju išrinktas Vytautas Trakymas už muzikinį atviruką „Aleliuja“, antroji vieta atiteko „Ąžuolo“ progimnazijos mokiniams: Lukui Bartuliui, Godai Lukoševičiūtei ir Mintarei Bartulytei (vadovė R. Pikalavičienė), trečioji vieta – „Ąžuolo“ progimnazijos „Nemuno“ pradinio ugdymo skyriaus ansamblio nariams: Lukui Barkauskui, Paulinai Šaltytei ir Viktorijai Siniavskytei (vadovė L. Suchorukovienė).

Pasibaigus šventės oficialiajai daliai, susirinkusieji neskubėjo skirstytis – bendravo prie arbatos puodelio, klausėsi konkurso nugalėtojo V. Trakymo atliekamų dainų.

XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija