2013 m. kovo 29 d.    
Nr. 13
(2037)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Istorinis dviejų popiežių susitikimas

Popiežius Pranciškus ir popiežius
emeritas Benediktas XVI meldžiasi
Kastelgandolfo rūmų koplyčioje

Praėjusį šeštadienį, kovo 23 dieną, popiežius Pranciškus aplankė popiežių emeritą Benediktą XVI. Vizitas buvo visiškai privatus. Kaip informavo Šventojo Sosto Spaudos salės vadovas t. Federikas Lombardis SJ, popiežius Pranciškus prieš vidudienį Romos laiku išvyko iš savo laikinojo apartamento Vatikano Šv. Mortos namuose, o keletą minučių po 12 val. sraigtasparnis su popiežiumi Pranciškumi ir keliais bendradarbiais pakilo iš aikštelės Vatikano soduose. Kastelgandolfo sraigtasparnių aikštelėje popiežių Pranciškų pasitiko popiežius emeritas Benediktas XVI, vietinės diecezijos vyskupas ir Popiežių vasaros rezidencijos direktorius. Abu popiežiai tuo pačiu automobiliu atvažiavo į Kastelgandolfo rūmus. Pirmiausia abu užėjo į koplyčią trumpai maldos valandėlei. Popiežius emeritas Benediktas XVI pasiūlė popiežiui Pranciškui užimti garbės vietą, tačiau šiam atsakius: „Esame broliai“, abu atsiklaupė vienas šalia kito.

Apie 12.30 val. bibliotekoje prasidėjo privatus pokalbis, trukęs maždaug 45 min. Po to popiežiai Pranciškus ir Benediktas kartu pietavo. Prie pietų stalo sėdėjo jų asmeniniai sekretoriai – vyskupas Georgas Gensvainas ir maltietis monsinjoras Alfredas Ksiurebas.

T. F. Lombardis SJ primena, kad jau išrinkimo vakarą vienais pirmųjų viešai ištartų žodžių popiežius Pranciškus paprašė melstis už savo pirmtaką. Tą vakarą jam paskambino ir trumpai asmeniškai pasikalbėjo. Antrą kartą popiežius Pranciškus popiežiui emeritui Benediktui paskambino kovo 19 dieną ir pasveikino jį tądien minėtos jo vardo dienos proga. Popiežius Benediktas paskutinę savo pontifikato dieną, vasario 28-ąją, atsisveikindamas su kardinolais pažadėjo besąlygišką pagarbą ir klusnumą būsimam Popiežiui.

Plačiau apie popiežių Pranciškaus ir Benedikto bendravimą rašysime kitame numeryje.

„Vatikano radijas“

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija