2013 m. kovo 29 d.    
Nr. 13
(2037)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Dėmesys dvasininkijai

Dr. Aldona Vasiliauskienė

Konferencijos „Scientia et Historia –
2013“ dalyvių grupelė (iš kairės):
mgsr. Nerijus Pipiras, prof. Algimantas
Juozas Krikštopaitis, dr. Aldona
Vasiliauskienė, doc. dr. Juozas
Banionis, doc. dr. Romualdas Juzefovičius

2004 metais prof. Juozo Algimanto Krikštopaičio iniciatyva pradėtos organizuoti Lietuvos mokslo istorijai ir mokslo filosofijai skirtos konferencijos „Scientia et Historia“. Tad šiemet kovo 21–22 dienomis Vilniuje Lietuvos kultūros tyrimų instituto salėje vyko jau 20-oji konferencija, organizuota Baltijos valstybių mokslo istorijos ir filosofijos asociacijos, Lietuvos mokslo istorikų ir filosofų bendrijos, Lietuvos kultūros tyrimų instituto ir LMA Mokslininkų rūmų. Konferencijos antrąją dieną, skirtą istorijos tyrinėjimams, buvo perskaityta 17 pranešimų, keturi iš jų stendiniai. Kviestinis svečias – akademikas Algimantas Grigelis – skaitė paskaitą „Prof. Mykolas Kaveckis Lietuvos geologijos istorijoje“, skirtoje Lietuvos geologijos mokslų 210-osioms metinėms.


Alfa kursai

Povilas Šulinskas

Šventosios Šeimos seserys
Daiva (sėdi) ir Marija (stovi)
Marijampolės vaiko tėviškės
namuose veda Alfa kursus

„Atrodo paprasta, bet kartu magiška ir stulbinama. Sunku surasti tinkamų žodžių apibūdinti tam jausmui, kuris užplūsta, kai susitinkame, kai pradedame klausyti, žiūrėti, o tada kalbėti... Viskas paprasta, aišku, natūralu, o visų svarbiausia – labai nuoširdu ir artima širdžiai“, – teigia Airida, dalyvavusi  Alfa kursuose „Marijampolės vaiko tėviškės namuose“.


Medžiugorjė – Dievo Motinos meilės mokykla

Lina Žilinskienė

Kovo 16 dieną Vilniuje, Bernardinų bažnyčioje, vyko susitikimas su misionieriais iš Medžiugorjės ir Šv. Jokūbo parapijos klebonu t. Marinko Šakota. Susirinko daug žmonių iš įvairių Lietuvos kampelių, nemažai atvyko iš Latvijos, Ukrainos, Rusijos Federacijos Kaliningrado srities.

Programa prasidėjo Rožinio „Džiaugsmo slėpinių“ apmąstymu. Po to savo gyvenimo liudijimą pateikė tėvas Marinko. Kuomet Medžiugorjės Podbrodo kalne dviem mergaitėms, vėliau dar keturiems vaikams pasirodė Dievo Motina, būsimam parapijos klebonui tebuvo 13 metų, tad jam teko gyventi apsireiškimo įvykių verpete. Realaus Dievo buvimo pajutimas per Švč. Mergelę Mariją turėjo didžiulę įtaką jo pasirinkimui tapti kunigu. Prieš metus t. Marinko buvo paskirtas Medžiugorjės Šv. Jokūbo parapijos klebonu. Jis kalbėjo, kad savo gyvenimą supranta kaip misiją nešti žinią žmonėms ir pasauliui, kad Dievo Motina – didžiulė Dievo dovana ir begalinė malonė mums. Ji – mūsų visų dangiškoji Motina, Mokytoja, Užtarėja, Tarpininkė, palydovė kelyje pas Jėzų. Ji atneša mums Dievo žinią, meilę. Žingsnis po žingsnio Ji moko mums melstis, atgailauti už paklydimus, pasninkauti, keistis Dievo Šviesoje, realiai pajusti iš išgyventi Dievo buvimą, artumą ir meilę. Medžiugorjė – Dievo Motinos meilės mokykla.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija