2013 m. kovo 29 d.    
Nr. 13
(2037)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Alfa kursai

Povilas Šulinskas

Šventosios Šeimos seserys
Daiva (sėdi) ir Marija (stovi)
Marijampolės vaiko tėviškės
namuose veda Alfa kursus

„Atrodo paprasta, bet kartu magiška ir stulbinama. Sunku surasti tinkamų žodžių apibūdinti tam jausmui, kuris užplūsta, kai susitinkame, kai pradedame klausyti, žiūrėti, o tada kalbėti... Viskas paprasta, aišku, natūralu, o visų svarbiausia – labai nuoširdu ir artima širdžiai“, – teigia Airida, dalyvavusi  Alfa kursuose „Marijampolės vaiko tėviškės namuose“.

Alfa kursai – galimybė pažinti krikščionių tikėjimą, jį atrasti iš naujo ir moderniai. Tai – novatoriškas požiūris į nesenstančias tiesas, puiki galimybė suvokti savo tikėjimo prasmę ramioje, draugiškoje aplinkoje, kurioje galima klausti ir būti suprastam, dalintis abejonėmis ir patirtimis. Yra daugybė teigiamų dalykų, kuriuos patiria lankantieji Alfa kursus. Paskaitų temos yra labiai įdomios, o pasakojimų kokybė išskirtinė. Alfa kursai padrąsina tikinčiuosius skelbti savo tikėjimą. Galbūt, svarbiausia Alfa kursų vertybė – bendravimas, atsivėrimas, kitų išklausymas.

Viena iš viešosios įstaigos „Marijampolės vaiko tėviškės namai“ misijų – globoti ir katalikiškai auklėti našlaičius ir tėvų globos netekusius vaikus. Čia rūpinamasi ne tik globotinių, bet ir darbuotojų sielovada. Nuo 2012 metų spalio 24 dienos iki 2013-ųjų sausio pabaigos kiekvieną trečiadienį „Marijampolės vaiko tėviškės namuose“ vyko Alfa kursai, kuriuose dalyvauti galimybę turėjo visi socialiniai darbuotojai ir jų padėjėjai, tiesiogiai dirbantys su vaikais. Kursai leido globos namų darbuotojams tyrinėti, ieškoti atsakymų į tai, kokia iš tiesų yra gyvenimo prasmė. Buvimas kartu, atviri pokalbiai skatina pažinti krikščioniško tikėjimo tiesas, kuria bei stiprina tarpusavio bendrystę.

„Lapkričio 30 dieną globos namų koplyčioje turėjome ypatingą asmeninį Šventosios Dvasios prisilietimo potyrį. Šį artimą santykį išgyvenome savaip: verkėme, šypsojomės, mąstėme, širdimi giedojome šlovinimo giesmes. Mūsų atgaila, bendras Eucharistijos šventimas, užtarimo malda kiekvienam iš mūsų atvėrė gyvojo tikėjimo kelius širdies ir proto link“, – kalbėjo įstaigos socialinė pedagogė Inga, kuri yra atsakinga ir už bendruomenės sielovadą.

„Labai džiaugiuosi, jog turėjome galimybę dalyvauti Alfa kursuose, kurie padarė mane dvasingesnę, kai kurie klausimai man pasidarė daug aiškesni. Manau, kad Šventosios Dvasios priėmimas man buvo tarsi naujas oro gurkšnis, dar niekada nepatirtas, tačiau kartu labai šviesus. Jaučiausi pakylėta. Visa tolimesnė diena man buvo kažkuo ypatinga“, – teigia Birutė.

„Nė vienas, uždegęs žiburį, nevožia jo indu ir nekiša po lova, bet stato į žibintuvą, kad ateinantys matytų šviesą“ (Lk 8, 16–18). Kiekvienam krikščioniui žiburys ir šviesa yra pats Jėzus Kristus, atnešantis išganymą ir padedantis geriau jį suprasti. Globos namų darbuotojų siekis – tapti šios šviesos nešėjais ir skleidėjais čia augantiems vaikams.

Dėkojame Šventosios Šeimos seserims Daivai ir Marijai bei Skardupių Švč. Mergelės Marijos, krikščionių pagalbos, bažnyčios klebonui kun. Algirdui Petrui Kanapkai už suteiktą galimybę dalyvauti Alfa kursuose šioje įstaigoje.

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija