2013 m. gegužės 3 d.    
Nr. 18
(2042)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kurianti
Lietuva


ARCHYVAS

2013 metai


XXI Amžius


Kronika

Dovana folklorą puoselėjančiam kaimui

Rūta Averkienė

Linksmina Perlojos
kaimo kapelos muzikantai

Atidarymo dieną meninę programą
atlikusieji kolektyvai

Meras Elvinas Jankevičius,
administracijos direktorius
Algis Miškinis ir UAB „Varbitas“
darbų vadovas Jonas Vaisieta
perkerpa simbolinę juostelę

GUDŽIAI. Kaimo bendruomenė džiaugiasi – neseniai jiems duris atvėrė atnaujintos kultūros centro, bibliotekos ir medicinos punkto patalpos. Nuo šiol maži ir dideli kaimo gyventojai galės šiltai ir jaukiai dainuoti, šokti, vaidinti, skaityti knygas ir gydytis. Keturis šimtus gyventojų turinčiame kaime tam sudarytos puikios sąlygos. Atnaujinto pastato atidarymo proga Gudžių kaimo gyventojams ir svečiams buvo suorganizuota nuotaikinga šventė.

Varėnos rajono savivaldybės vadovams ir UAB „Varbitas“ darbų vadovui Jonui Vaisietai perkirpus simbolinę juostelę, gausūs šventės dalyviai apžiūrėjo dar dažais kvepiančias, dailiai atnaujintas patalpas. Vėliau visi sugužėjo į nedidelę, tačiau labai jaukią kultūros centro salę.

Šventės svečius ir kaimo gyventojus gražia dzūkiška programėle pasveikino ir pradžiugino jaunieji gudžiškiai Kamilė ir Lukas.

Kad šiam kaimui tikrai reikia jaukių kultūros centro patalpų, įrodė puikus koncertas. Į sceną vieni po kitų lipo ir koncertavo Gudžių kaimo folkloro kolektyvas, moterų ir merginų vokaliniai ansambliai, moterų klubas „Gija“, moterų šokių ir moterų linijinių šokių kolektyvai, Antano Juknevičiaus šeimos ansamblis, dainavo Petrutė Truncienė iš Andriūnų ir nuotaikingai vaidino dramos būrelio moterys, linksmino Perlojos kaimo kapelos muzikantai.

Šventės dalyviai buvo maloniai nustebę, kad Gudžiuose kultūrinis gyvenimas virte verda – tiek saviveiklos kolektyvų ne kiekviename miestelyje surasi.

Šventės metu tradiciškai buvo apdovanoti jauniausias ir vyriausias kaimo gyventojai, pagerbti gražių sodybų šeimininkai.

Varėnos rajono savivaldybės atstovai, sveikindami Gudžių kaimo gyventojus ir visus bendruomenės narius su gražia švente, linkėjo, kad kultūros centre dažnai skambėtų dainos, kad sodiečiai kuo dažniau rinktųsi ne tik šokti, dainuoti, bet ir pabendrauti ir kad kaimas būtų gyvas. Su gražia švente pasveikino ir Kultūros centro, bibliotekos ir medicinos punkto darbuotojoms rajono vadovai įkurtuvių proga įteikė dovanų.

Šis pastatas Gudžiuose atnaujintas įgyvendinant projektą „Gudžių laisvalaikio ir pramogų centro rekonstravimas“, finansuojamą pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos priemonę ,,Kaimo atnaujinimas ir plėtra“. Jo metu suremontuotas Gudžių kaimo mokyklos pastato šiaurinis korpusas – iš viso 747,91 kv. m. Kapitalinio remonto darbus atliko UAB „Varbitas“. Šioms įstaigoms nupirkti baldai, artimiausiu metu planuojama jas aprūpinti ir įranga: sintezatoriumi, armonika, bilijardo stalu, garso aparatūra, kompiuteriais, televizoriumi, DVD grotuvu, projektoriumi, šaldytuvu medikamentams, svarstyklėmis, ūgio matuoklėmis, sanitariniais neštuvais ir kt. Pirmajame aukšte įrengtas keltuvas, kurio dėka į kultūros renginius antrame aukšte galės patekti ir turintieji negalią.

Bendra projekto vertė – 1025782 Lt, iš jų: Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai lėšos – 517920 Lt, Lietuvos valstybės biudžeto lėšos – 172640 Lt, ŽŪM bendrųjų valstybės asignavimų lėšos pirkimo ir importo pridėtinės vertės mokesčiui finansuoti – 145018 Lt. Iš Varėnos rajono savivaldybės biudžeto skirta 101204 Lt.

Gudžių filialo vadovė Marytė Didikienė visų bendruomenės narių vardu dėkojo rajono vadovams, projektą įgyvendinusiems savivaldybės specialistams bei visiems, kurie prisidėjo, kad būtų atnaujintos svarbiausios kaimo įstaigos. Pasak jos, nuo šiol dar daugiau kaimo gyventojų rinksis pabendrauti, pabūti kartu. „Turime ir nuostabią seklyčią, kurioje galima išmokti verpti, austi ir įvairius rankdarbius kurti“, – džiaugėsi M. Didikienė.

Varėnos rajonas
Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija