2013 m. gegužės 3 d.    
Nr. 18
(2042)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kurianti
Lietuva


ARCHYVAS

2013 metai


XXI Amžius


Kronika

Velykinis kapelų festivalis

IGNALINA. Kultūros ir sporto centre antrąją Šv. Velykų dieną vyko Rytų Aukštaitijos liaudiškos muzikos ir šokių festivalis. Pavasarį žadino, linksmą muziką, dainas, šokius bei pasakojimus dovanojo ir į svečius atvykę, ir savi kolektyvai. Toks festivalis Ignalinoje surengtas antrąkart.     

Koncertą vedę Marius Vilčinskas ir Eimantas Ramanauskas muzikantus pasitiko su lėkšte margučių ir kartu su vadovais išbandė, kuris jų tvirčiausias. Scenoje pasirodė septynios kapelos. Pirmoji koncertavo Zarasų kultūros centro folkloro kapela „Čir vir vyrai“ (vad. Gintaras Andrijauskas). Kapela debiutavo 2000 m. balandžio 1 d., taigi kolektyvas sveikintas 13-ojo gimtadienio proga. Kolektyvo vyrai groja savo krašto liaudies muziką bei mėgsta paeksperimentuoti. Kapela pasirodė ir LTV laidoje „Duokim garo“.

Visagino liaudiškos muzikos kapelos „Linksmuolė“ (vad. Tomas Kochanka) muzika tikrai atitinka pavadinimą. Daugiau nei dešimtmetį gyvuojantis kolektyvas daug koncertuoja. Šaunūs muzikantai ir dvi jaunos dainininkės pradžiugino Ignalinos žiūrovus.

Kapela „Luokesa“ iš Molėtų (vad. Valė Umbrasienė) iš visų kolektyvų išsiskyrė dalyvių gausa. Kapeloje groja 8 muzikantai ir dainuoja 12 solistų. Vadovė sakė tokį būrį surenka kaip margučius į krepšį.

Švenčionių rajono Adutiškio liaudiškos muzikos kapelos vadovas Stanislovas Rumbutis vis kalbėjo apie vėluojantį pavasarį. Jis ir kiti muzikantai tikrai „iš dūšios“ grojo ir dainavo, linkėdami greičiau šilumos sulaukti.

Širdimi sušildytą muziką dovanojo vienuolika metų gyvuojanti ir aktyviai koncertuojanti Ceikinių liaudiškos muzikos kapela „Keiziai“ (vad. Milda Dikmonienė).

Gražią programą  festivaliui parengė Ignalinos kultūros ir sporto centro liaudiškos muzikos kapela „Ringė“ (vad. Frančeska Skačkauskienė). Šie du kolektyvai puikavosi ir naujais tautiniais kostiumais.

Daugiau nei tris valandas trukusią nuotaikingą šventę vainikavo  garsioji Sadūnų kaimo kapela (vad. Ramūnas Lisinskas). Jai grojant, kojos pačios kilnojasi... Koncertą  paįvairino ignaliniečių tautinių šokių kolektyvas „Gaja“ (vad. E. Skripkauskienė), šmaikščias istorijas porino pasakorė Janina Tuskenienė iš Ceikinių.

Festivalį iškilmingai pabaigė visų kolektyvų bendra daina. Ignalinos kultūros ir sporto centro direktorius Darginas Mikėnas vadovams įteikė padėkas ir atminimo dovanas, visiems dėkota už  puikius pasirodymus ir  šventinę nuotaiką. Festivalio dalyviai dar pakviesti pabūti vakaronėje.

Lina Kovalevskienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija