2013 m. gegužės 3 d.    
Nr. 18
(2042)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Marijampolės dekanate

Kunigystės 50-metį šventė tėviškėje

Kan. Juozas Barkauskas, kunigai
Viktoras Juozas Brusokas, Jonas
Survila ir Vytautas Užkuraitis
po šv. Mišių Marijampolės
specialiuosiuose socialinės
globos namuose

DAUKŠIAI. Saulėtas Gerojo Ganytojo sekmadienis Daukšių parapijoje šiemet buvo kitoks. Savo 50 metų kunigystės jubiliejų švęsti atvyko iš šios parapijos kilęs, 1963 m. balandžio 10 d. įšventintas kun. Viktoras Juozas Brusokas. Jubiliatą iš Marijampolės, kur jis gyvena, atlydėjo būrys giminių, gausiai rinkosi parapijiečiai, pažįstami ir draugai. Šventėje dalyvavo trys vyskupai ir 6 kunigai. Šv. Mišių aukai vadovavo Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Koncelebravo Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila ir Vilkaviškio vyskupas emeritas Juozas Žemaitis MIC. Tą sekmadienį Šv. Jurgio bažnyčioje dar buvo švenčiami ir parapijos tituliniai Šv. Jurgio atlaidai. Ta proga klebono prel. Juozo Pečiukonio ir parapijiečių rūpesčiu vienas iš šoninių altorių pasipuošė nauju Šv. Jurgio autoriniu paveikslu, kurį nutapė Linas Pocius.


Vilniaus arkivyskupijoje

Nemenčinės dekanate

Prasmingas Dievo gailestingumo sekmadienis

Lietuvos mokslų akademijos
choro dalyviai nusifotografavo
su ilgamečiu parapijos klebonu
kun. Miroslav Balcevič ir pamaldose
dalyvavusiais vaikais

Parudaminys. Tai –  nedidelis bažnytkaimis Vilniaus rajone, nuo kurio iki sostinės – vos 18 km. Pavadinimas kilęs nuo Rudaminos upės, prie kurios jau XV–XVI amžiais žmonės pradėjo statydintis namus. Iš visų pastatų savo didingu grožiu išsiskiria akmeninė Kristaus Atsimainymo bažnyčia, kurią 1922 metais pašventino tuometinis Vilniaus vyskupas Jurgis Matulaitis (1871–1927), vėliau paskelbtas palaimintuoju.


Kauno arkivyskupijoje

Kauno I dekanate

Parapijos 15 metų sukaktį šventė kelias dienas

Koplytstulpis Dainavos kaimo
gyventojams atminti Gerojo
Ganytojo bažnyčios šventoriuje

DAINAVA. Balandžio 19 dieną, penktadienį, šalia Gerojo Ganytojo parapijos, švenčiančios 15-ąsias įkūrimo metines, bažnyčios, klebono kun. Jono Stankevičiaus ir Dainavos seniūno Alvydo Malinausko iniciatyva buvo pastatytas koplytstulpis Dainavos kaimo gyventojams atminti. Koplytstulpį iš ąžuolo išdrožė skulptorius Linas Heningas. Po jo stogeliu sumontuotos Gerojo Ganytojo, šv. Jono Krikštytojo, šv. Izidoriaus ir šv. Petro skulptūrėlės. Koplytstulpio pastatymui talkino Kauno statybininkų rengimo centro meistrai, vadovaujami direktoriaus Stanislovo Janukaičio.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija