2013 m. gegužės 3 d.    
Nr. 18
(2042)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Mokykloje lankėsi vyskupas

Kaišiadorių vyskupas Jonas Ivanauskas
atsakinėja į mažųjų klausimus

Balandžio 9 dieną Alovės pagrindinės mokyklos bendruomenė sulaukė garbingų svečių – ją aplankė Alovės parapijos klebonas kun. Stanislovas Stankevičius, Kaišiadorių vyskupas Jonas Ivanauskas ir vyskupijos generalvikaras mons. Algirdas Jurevičius. Vyskupas, trumpai papasakojęs apie savo veiklą, pasiūlė mokiniams ir mokytojams, kad patys užduotų klausimus. Ypač aktyviai klausinėjo mažieji, jie uždavė įvairiausių klausimų: kiek vyskupui metų, kaip jam sekasi, kokias maldas jis pats turi kalbėti ir kita?

Vyresniuosius, kurie balandžio 15 dieną priėmė Sutvirtinimo sakramentą, domino, kokius šventus vardus jie gali pasirinkti, kas turi dalyvauti kartu su jais, viena mokinė pasitikslino Sutvirtinimo sakramento reikšmę. Klausimų vyskupui pateikė ir bibliotekininkė Birutė Jarusevičienė, mokytojai, mokyklos direktorius Juozas Navickas.

Didžiausią įspūdį paliko šiltas vyskupo bendravimas ir mandagus tonas, mokėjimas taktiškai atsakyti į klausimus, bendrauti su mokinių auditorija kaip su rimtais, atsakingais žmonėmis. Į kiekvieną klausimą buvo pateiktas rimtas, aiškus atsakymas, atitinkantis klausiančiojo amžių ir suvokimą.

Atsisveikindamas vyskupas pakvietė visus mokyklos bendruomenės narius dalyvauti Alovės bažnyčioje vyksiančiose šv. Mišiose ir Sutvirtinimo sakramento teikimo ceremonijoje.

Mokyklos direktorius garbingam svečiui įteikė sveikinimą ir suvenyrą, o svečias mokyklai padovanojo naujausią žurnalo ,,Artuma“ numerį.

Atsisveikinę su mokiniais, svečiai dar lankėsi mokyklos kraštotyros muziejuje ir tikybos kabinete, kuriuo vyskupas labai žavėjosi, pagyrė mokinių ir mokytojų išradingumą, kuriant jaukią aplinką.

Tikimės, kad šis garbingas svečias lankysis mūsų parapijoje bei mokykloje ir ateityje.

Nijolė Berteškienė

Alovė, Alytaus rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija