2013 m. gegužės 3 d.    
Nr. 18
(2042)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Kuklus paminklas nekaltiems kūdikiams atminti

Bronius VERTELKA

Paminklo šventinimo momentas

Paskutinį balandžio sekmadienį, likus savaitei iki Motinos dienos, Panevėžio Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje buvo paminėta Pasaulinė gyvybės diena. Šv. Mišias aukojęs Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas pamoksle sakė, jog XX amžius buvo didelių netekčių laikotarpis: milijonus gyvybių nusinešė dirbtinai sukeltas badas Ukrainoje, vyko du pasauliniai karai, masinės žydų žudynės. Ir dabar nuvertinta žmogaus gyvybė: už nužudymą baudžiama keliais metais kalėjimo. Kaip kokios vergės moterys parduodamos ir verčiamos užsiiminėti prostitucija. Skatinama eutanazija – suleidžiant mirtinus vaistus nutraukiamas ir šiaip trapus žmogaus gyvybės siūlas. Senyvi žmonės priversti vykti gydytis į kitas šalis, kad išvengtų tokio likimo. Šiurpus dalykas yra abortai. Vysk. J. Kauneckas pateikė faktų, kokios tragiškos būna jų pasekmės. Jis džiaugėsi, jog Seime daugėja parlamentarų, pritariančių reikalavimui visiškai uždrausti abortus. Lietuvai būtina pasekti Lenkijos, Airijos, Maltos ir kitų šalių, kurių įstatymai juos draudžia, pavyzdžiu.


Žemaičiai švenčia krikšto jubiliejų

Kan. Andriejus Sabaliauskas,

Elena GUBOVIENĖ

Eucharistinė procesija Naujojoje Akmenėje

2013-ieji – Tikėjimo ir Žemaičių krikšto 600 metų jubiliejiniai metai. Ta proga Telšių vyskupijos parapijose vyksta nenutrūkstanti Švč. Sakramento adoracija, per parapijas keliauja altorėlis su dviem Dievo Motinos atvaizdais – Trakų ir buvusios Varnių Katedros paveikslų kopijomis – bei dekanatų centruose organizuojami iškilmingi eucharistiniai kongresai.

Balandžio 14 dieną Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ iškilmingomis šv. Mišiomis pradėjo nenutrūkstančių adoracijų ir maldų parapijose laiką Klykolių Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo parapijos, kuri priklauso Akmenės dekanatui, bažnyčioje. Gausiai susirinkę šios parapijos tikintieji dalyvavo šv. Mišiose, klausėsi Telšių ganytojo pamokslo. Ši parapija turi gilias maldingumo tradicijas, nes čia ir giliame sovietmetyje dirbo uolūs ir pasišventę kunigai, tokie, kaip Andriuška, Jonas Paliūkas ir kiti. Ir šiandien šioje 1901 metais statytoje bažnyčioje, kur yra stebuklingoji Švč. Mergelės Marijos statula, vasaromis renkasi šios parapijos namuose stovyklaujantis katalikiškasis jaunimas, dažnai rekolekcijas atliekantys Maltos ordino nariai.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija