2013 m. gegužės 10 d.    
Nr. 19
(2043)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kurianti
Lietuva


ARCHYVAS

2013 metai


XXI Amžius


Kronika

Apdovanoti fotokonkurso apie Kauną nugalėtojai

Kaunas. Balandžio 16 dieną miesto meras Andrius Kupčinskas apdovanojo du mėnesius trukusio fotokonkurso „Mano Kaunas“ nugalėtojus. Pirmąją vietą konkurse laimėjo Jurgita Petkevičiūtė, neįprastai įamžinusi Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčią. Antroji vieta atiteko Laurai Norinkevičiūtei, trečioji – Ramūnui Talučiui. „Kauniečiai ir miesto svečiai aktyviai dalinosi gražiausiais Kauno miesto vaizdais ir padėjo iš naujo atrasti mūsų mylimą miestą. Nugalėtojų fotografijos išsiskyrė atviru, meilės ir nuoširdumo kupinu žvilgsniu į aplinką, kuri mus supa. Jose užfiksuoti vaizdai dar kartą visiems priminė, kaip svarbu bent sekundei stabtelti ir pasimėgauti šia akimirka“, – įteikdamas padėkas sakė miesto meras A. Kupčinskas.

Konkurso tikslas buvo ne tik išrinkti gražiausius miesto vaizdus bei apdovanoti geriausius fotografus, bet ir atrinkti nuotraukas, kurios bus naudojamos reprezentaciniuose Kauno leidiniuose. Geriausias nuotraukas išrinko žiūrovai, balsavę už labiausiai patikusius kadrus. Nugalėtojus pasveikino ne tik Kauno meras, Kauno turizmo informacijos centro direktorius Sigitas Sidaravičius, bet ir mieste viešėjusi Valstybinio turizmo departamento vadovė dr. Raimonda Balnienė. „Nustebome, kad konkurse dalyvavo tiek daug žmonių. Sulaukėme ne tik nuotraukų, pristatančių Kauno miesto architektūrinį paveldą, bet ir akimirkų iš įvairių renginių ir tikrai netradicinių nuotraukų. Kiekviena fotografija unikali ir gali vadintis pačia gražiausia“, – sakė S. Sidaravičius.

Daugiausiai balsų surinkusios nuotraukos autorė apdovanota pagrindiniu prizu – skrydžiu oro balionu virš miesto dviem asmenims. Antros vietos laimėtojui atiteko sveikuoliški pusryčiai restorane „Fresh meals“, įsikūrusiam „Ąžuolyno“ sveikatingumo centre. Trečios vietos nugalėtojas galės pasirinkti norimą ekskursiją po Kauną sau ir draugų būriui.

R. B.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija