2013 m. gegužės 10 d.    
Nr. 19
(2043)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Kauno arkivyskupijoje

Ukmergės dekanate

Lankėsi arkivyskupas

Arkivyskupas Sigitas Tamkevičius,
kun. Gintautas Kabašinskas ir
kun. Darius Auglys su Vidiškių
pagrindinės mokyklos mokytojais

VIDIŠKIAI. Balandžio 25 dieną Švč. Trejybės parapiją su darbiniu vizitu aplankė Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius. Jį lydėjo Ukmergės dekanas kun. Gintautas Kabašinskas. Pirmiausia arkivyskupas susipažino su Šv. Trejybės bažnyčioje vykstančiais remonto darbais, paskui susitiko su Vidiškių pagrindinės mokyklos mokytojais ir mokiniais. Parapijos katechetas Eugenijus Zaloga aprodė mokyklos tikybos kabinetą, o mokyklos direktorė Laimutė Strielčiūnienė muziejuje supažindino su šimtamete mokyklos istorija. Direktorė teigė, kad tikybos pamokas lanko apie 60 proc. mokinių.


Kauno I dekanate

Nenutrūkstanti adoracija – Velykų naktį

Prie Švč. Jėzaus Širdies skulptūros
parapijos dvasininkai, patarnautojai
ir grupelė adoruotojų. Iš dešinės:
Pečiulaitienė, Benas Mišeika, Šarūnas
Kukcinavičius, Kauno II dekanato
dekanas, Raudondvario parapijos
klebonas mons. Augustinas Paulauskas,
altaristas kun. Alfonsas Bulotas,
Aldona Juškienė, Adelė Balbatienė
ir I. Juodienė

RAUDONDVARIS. Popiežiaus Benedikto XVI visuotinėje Bažnyčioje paskelbtais Tikėjimo metais skatinamos iniciatyvos, padedančios atgaivinti ir stiprinti tikėjimą į Kristų. Lietuvos vyskupai Tikėjimo metų proga kviečia Lietuvos žmones atnaujinti ir pagilinti Švč. Sakramento adoracijos praktiką. Šiais metais kiekvieną dieną kurioje nors Lietuvos bažnyčioje vyksta nuolatinė 24 valandas besitęsianti Švč. Sakramento adoracija – tarsi nenutrūkstanti maldos grandinė, kurios tikslas – „sušildyti mūsų Tėvynėje tikėjimą į Viešpatį“. Švč. Sakramento adoracija – galimybė susitikti su Viešpačiu „veidas į veidą“. Šitą susitikimą liudija Tikėjimo metams Lietuvos vyskupų parinktas šūkis: „Tavo veido, Viešpatie, aš ieškau“ (Ps 27, 8).


Vilkaviškio vyskupijoje

Šakių dekanate

Graži draugystė tęsiasi

Jaunieji lukšiečiai su
Josella Migliaccio

LUKŠIAI. Prieš keletą metų užsimezgusi lukšiečių draugystė su fokoliarų bendruomene tęsiasi. Skelbiamasis didis Prisikėlimo džiaugsmas dėl gimusio Išganytojo, nebus mumyse tikras, jeigu Evangelijos žodžiai nepasiliks atmintyje ir nepasireikš darbais, todėl balandžio 20-osios popietę lukšiečiai Lukšių Šv. Juozapo bažnyčios klebonijoje trečią kartą rinkosi į susitikimą su viešniomis iš fokoliarų bendruomenės. Mintį vėl susitikti davė parapijos klebonas kun. Vytautas Juozas Insoda. Šįkart atvyko Josella Migliaccio, Vida Levinskienė ir Giedrė Venckevičienė. Visi jautėsi kaip viena šeima. „Mes esame broliai ir sesės vienos minties, vienos širdies“, – sakė Lukšių „Caritas“ narės. Pirmą kartą atėję į susitikimą jaunieji lukšiečiai jautėsi nedrąsiai, bet greitai įsijungė į betarpišką bendravimą su bendraamžiais. Tikybos mokytoja italė Josella Migliaccio mokė ugdyti bendrystės dvasią, matyti Jėzų kitame žmoguje. Jaunimas žaidė, šlovino Viešpatį giesmėmis.


Telšių vyskupijoje

Palangos dekanate

Pagerbė bažnyčią pastačiusį kleboną

GRŪŠLAUKĖ. Balandžio 7-ąją, Atvelykio sekmadienį, į Šv. Jono Nepomuko bažnyčią susirinkę parapijiečiai atėjo ne tik į šv. Mišias, bet ir pasveikinti balandžio 1-ąją 90 metų sulaukusio ir nuo 1981-ųjų čia dirbančio klebono. Grūšlaukės parapijos klebonas ir bažnyčios statytojas kun. Antanas Bunkus savo amžiumi yra vyriausias klebonas Lietuvoje, ligi šiol dar vykdantis savo pareigas. Ta proga atvyko ir garbingų svečių – pagerbti kun. A. Bunkų atvyko Telšių vyskupijos augziliaras vysk. Linas Vodopjanovas OFM, kuris vadovavo šv. Mišių koncelebracijai, Telšių seminarijos prefektas kan. Andriejus Sabaliauskas, Palangos dekanato dekanas ir klebonas kun. dr. Marius Venskus, iš čia kilęs Žemaičių Kalvarijos vikaras kun. Vaidas Gadeikis, Kretingos rajono valdžios atstovai. Vysk. L. Vodopjanovas OFM sakė, kad Atvelykis, arba Dievo gailestingumo sekmadienis, šiai parapijai yra ypatinga šventė, nes žmonės susirinko padėkoti Kūrėjui už kunigą Antaną, kuris ilgus metus statė Bažnyčią – ne tik mūrus, bet gyvąją tikėjimo Bažnyčią. Beje, kun. A. Bunkus 1990 metais Grūšlaukėje pradėjo statyti Šv. Jono Nepomuko bažnyčią per 1945-aisiais kilusį gaisrą sudegusios bažnyčios vietoje. Naująją bažnyčią 2000-aisiais pašventino Telšių vyskupas Antanas Vaičius. Bažnyčioje yra trys altoriai, ją puošia vilniečio dailininko Vytauto Švarlio vitražai, rūsyje įrengta kripta.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija