2013 m. gegužės 17 d.    
Nr. 20
(2044)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kurianti
Lietuva


ARCHYVAS

2013 metai


XXI Amžius


Kronika

Lietuvos ilgakasės

Ilgakasių konkurso dalyvės Elektrėnų
kultūros centro scenoje

Jau devintą kartą Elektrėnų kultūros centre vyko ilgakasių konkursas. Šįkart jame dėl „Ilgakasės 2013“ titulo varžėsi 18 mergaičių iš Elektrėnų, Vievio, Kaišiadorių, Kauno ir Vilniaus. Vyriausiai – keturiolika, jauniausiai, Milijai Okunevičiūtei, – penkeri. Daugiausia – dešimt dalyvių – buvo iš Elektrėnų.

Viename konkurso etape kirpėjos Lina Olubaitė ir Margarita Jogminė matavo konkurso dalyvių plaukų ilgį. Atlikus šį darbą paaiškėjo, kad 6–10 metų amžiaus grupėje ilgiausius –  92 cm – plaukus turi Urtė Bružaitė iš Elektrėnų. 11–14 metų amžiaus grupėje ilgiausi – metro – plaukai buvo Martynos Urbonavičiūtės iš Žiežmarių. Nuo jos vos pora centimetrų atsiliko Ingos Subačiūtės iš Kauno plaukai.

Konkurso dalyvės komisijai ir žiūrovams demonstravo ne tik ilgus plaukus, bet ir savo talentus: jos šoko poromis ir po vieną, dainavo, deklamavo, grojo, rodė savo piešinius.

Buvo įsteigtos ir kitos nominacijos, į kurias pretendentes atrinko komisija: plaukus matavusios kirpėjos, Elektrėnų administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Ramutė Strebeikienė, muzikos mokytoja, „Saulės spindulių“ choro vadovė Gaiva Židonytė, Elektrėnų kultūros centro direktorius Remigijus Suslavičius.

Fotogeniškiausia ilgakase tapo Jurinta Pranskūnaitė iš Elektrėnų, žavingiausia – Geistautė Gudeliūnaitė iš Beižionių, išradingiausia – Austėja Mačiulytė iš Vilniaus. Žiūrovai simpatiškiausia ilgakase išrinko Meidą Ratkevičiūtę iš Elektrėnų, gražiausios šukuosenos titulą pelnė Deimantė Kirkliauskaitė iš Vievio.

Renginio organizatorė, Elektrėnų kultūros centro direktoriaus pavaduotoja kultūrinei veiklai Vida Ališauskienė džiaugėsi, kad konkursas puikiai pavyko, nes susirinko rekordinis skaičius ilgakasių. Pasak jos, konkursas patinka ne tik ilgakasėms, bet ir jų tėveliams, po kiekvieno jų atgarsių pasklinda po visą Lietuvą, tad ir dalyvių skaičius kasmet vis auga. Kiekvienais metais būna ir įdomybių: pernai konkurse dalyvavo ir vaikinas, jame būta ir brandaus amžiaus moterų.

Daiva Červokienė

Virginijos Jacinavičiūtės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija