2013 m. gegužės 17 d.    
Nr. 20
(2044)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kurianti
Lietuva


ARCHYVAS

2013 metai


XXI Amžius


Kronika

Iš jaunųjų lūpų – nuoširdžios dainos

Bronius VERTELKA, Nijolė GUMBINIENĖ,

Panevėžio M. Rimkevičaitės technologinės mokyklos mokytoja

Žiūrovų plojimų sulaukė Simonos
Onos Vorobjovaitės ir Mindaugo
Šlapelio duetas (Kupiškio
technologijos ir verslo mokykla)

Apdovanojimų teikimo fragmentas

M. Rimkevičaitės technologinės
mokyklos direktorius Tautvydas
Anilionis apdovanoja konkurso
sielą – neformaliojo ugdymo
organizatorę Loretą Masiliūnienę

VšĮ Kauno paslaugų verslo
darbuotojų profesinio rengimo
centro ansamblis, laimėjęs
pirmąją vietą ansamblių grupėje

Panevėžio Muzikiniame teatre vyko IV respublikinis dainų konkursas „Laisvės pavasaris“, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai ir miesto Margaritos Rimkevičaitės technologinės mokyklos (ji buvo šios šventės organizatorė) 85-mečiui paminėti. Atėjusius teatro foje sutiko mokyklos direktorius Tautvydas Anilionis, neformaliojo ugdymo organizatorė Loreta Masiliūnienė. Šventėje dalyvavo šalies Švietimo ir mokslo ministerijos vyriausioji specialistė Meilė Labeikytė, DNB banko Panevėžio skyriaus plėtros vadovas Deividas Norkūnas, M. Rimkevičaitės technologinės mokyklos kapelionas kun. Pavelas Andžejevskis, šios mokymo įstaigos Alumnų klubo atstovai bei tarybos narė Ginta Česevičienė, Panevėžio Prekybos, pramonės ir amatų rūmų pasiuntinė, Šv. Juozapo globos namų bendruomenės nariai, projekto „Kuriame Respubliką“ partneriai, mikrorajono gyventojai ir organizacijų atstovai, Alfonso Lipniūno pagrindinės mokyklos mokinių popgrupė „Akimirksnis“, vadovaujama mokytojos Loretos Palavenienės. Teatro salė buvo pilna žiūrovų.

Konkurso dalyvius ir svečius sveikino mokyklos kapelionas kun. Pavelas Andžejevskis. Jis  pastebėjo, kad ši šventė vyksta ypatingą dieną: jos išvakarėse katalikų pasaulis sulaukė naujojo popiežiaus Pranciškaus. Mokyklos direktorius T. Anilionis paskelbė konkurso pradžią. Jaunųjų atlikėjų balsus vertino komisija: Panevėžio Kolegijos lektorė Daiva Ramanauskienė, folklorinio ansamblio „Raskila“ narė Elena Vasiliauskienė, menininkas Eugenijus Marcinkevičius.

Gausiausiai dalyvių atvyko iš VšĮ Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro. Jo solistė Karolina Barauskaitė ir sakralinės muzikos ansamblis pasižymėjo profesionalumu, scenine kultūra. Tad nenuostabu, kad pelnė pirmąją vietą, o solistė – antrąją. Žiūrovai negailėjo plojimų šiems dalyviams ir jų vadovei Laimai Botyrienei. Pirmąją vietą solistų grupėje užėmė Jolita Gubevičiūtė iš Joniškio žemės ūkio mokyklos. Trečiąja vieta pasidalino Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos solistė Simona Ona Vorobjovaitė (vadovas Žilvinas Liogė ), visus sužavėjusi atliekamomis dainomis „Kiekvieno lūpose dainuos Lietuva“ ir „Angelas su smuikeliu“, ir Panevėžio M. Rimkevičaitės technologinės mokyklos solistė Gytė Varuškevičiūtė (vadovė Regina Gabrėnienė). Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos atstovai pelnė antrąją vietą ir ansamblių kategorijoje. Originalumu pasižymėjo Mažeikių politechnikos mokyklos Viekšnių skyriaus ansamblis (vadovė Milda Tenienė), akį traukė tautiniai drabužiai, auditoriją uždegė žemaitiška daina „Aš žėnau“. Palyginus su pernai vykusiu dainų konkursu, neabejotinai profesionaliai ūgtelėjo VšĮ Panevėžio profesinio rengimo centro vokalinis ansamblis (vadovas Norbertas Varnauskas). Darniai skambėjo ir Panevėžio prekybos ir paslaugų verslo mokyklos vokalinio ansamblio atliekamos dainos (vadovas Žilvinas Liogė). M. Rimkevičaitės technologinės mokyklos ansamblis džiugino dainomis „Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj“ ir „Sparnai gerumo“. Nugalėtojai buvo apdovanoti respublikos Švietimo ir mokslo bei Žemės ūkio ministerijų, M. Rimkevičaitės technologinės mokyklos Padėkos raštais. Pirmosios vietos laimėtojai džiaugėsi didžiuliu tortu – DNB banko dovana – bei asmeninėmis dovanomis. Buvusius salėje pradžiugino ir pralinksmino originalios Alumnų klubo nominacijos. Visi konkurso dalyviai buvo pastebėti ir apdovanoti, bet svarbiausia buvo ne vietos, o dainos, skirtos Tėvynei. Jos nuoširdžiai liejosi iš kiekvieno dalyvio lūpų. V. Kernagio daina „Baltas paukštis“, kurią atliko visi dalyviai, susiliejo į vieną galingą giesmę.

Katalikiškai jaunimą auklėjančios M. Rimkevičaitės technologinės mokyklos direktorius T.  Anilionis, teikdamas apdovanojimus, pasakė, kad konkursas yra jau sukurtas dalykas – kūnas, o svarbiausia yra siela – neformaliojo ugdymo organizatorė Loreta Masiliūnienė. Jos rūpesčiu viskas vyko sklandžiai, kiekvienas dalyvis ir svečias buvo sušildytas dėmesiu, kiekviena smulkmena apgalvota. Šauniai renginyje savanoriavo Mokinių tarybos komanda, talkinusi dalyviams, globojusi Šv. Juozapo globos namų senjorus. Buvo sutelktas nemažas būrys rėmėjų: Panevėžio Muzikinis teatras, respublikos Švietimo ir mokslo bei Žemės ūkio ministerijos, DNB banko Panevėžio skyrius, mokyklos taryba ir Alumnų klubas, projektas „Kuriame Respubliką“, Dainiaus Levano individuali įmonė „Lordex“, UAB „Baltic Group“ kepyklėlė „Cake 2 take“,UAB „Žaliasis žiogas“, UAB „Autometas“, Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai.

Verta tikėtis, kad išsipildys Švietimo ir mokslo ministerijos atstovės M. Labeikytės palinkėjimas, kad konkursas taptų platesnio regiono švente. Konkursui pasibaigus dalyviai buvo pakviesti pasivaišinti į M. Rimkevičaitės technologinės mokyklos valgyklą, ten galėjo pabendrauti, pasidalinti įspūdžiais neformalioje aplinkoje.

Panevėžys
Broniaus Vertelkos nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija