2013 m. liepos 12 d.    
Nr. 28
(2052)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kurianti
Lietuva


ARCHYVAS

2013 metai


XXI Amžius


Kronika

Premjeroje – apie nesenstančias vertybes

Parapijos jaunimo grupė su renginio
organizatoriais po spektakio.
Kairėje – klebonas kan. Alvydas Bridikis

Spektaklio akimirka

TAURAGĖ. Birželio 9 dieną Švč. Trejybės parapijos jaunimas pakvietė į Tauragės kultūros rūmus ir visus nustebino ir sužavėjo krikščionišku spektakliu „Šventoji Agnietė“ (rež. Onutė Biknerienė). Tai – istorija apie nesenstančias vertybes, drąsą, didvyriškumą ir šventumą, besislepiantį kasdienybėje. Tai – istorija apie tai, jog ir būdami maži, galime pakeisti pasaulį. Spektaklyje pasakojama apie šv. Agnietę, kuri buvo nukankinta IV amžiaus pradžioje, sulaukusi vos 14 metų. Agnietė savo grožiu patraukė Romos didiko sūnaus širdį, kuris norėjo ją vesti. Bet šventoji jau prieš keletą metų buvo padariusi skaistybės įžadą, tad vedybų atsisakė. Kadangi tuo metu vyko krikščionių persekiojimas, jaunikaitis, norėjęs vesti šv. Agnietę, supykęs dėl jos atsisakymo, ją įskundė. Už ištikimybę savo tikėjimui į Kristų ji buvo nuteista mirti.

Tauragiškių mylimas klebonas dekanas kan. Alvydas Bridikis subūrė parapijos jaunimą spektaklio kūrimui tam, kad jaunas žmogus, prisilietęs prie pirmųjų krikščionybės amžių, prie šventųjų gyvenimo, suvoktų, koks svarbus mums Dangaus dovanotas tikėjimas, kokia brangi Dievo dovana yra krikštas.

Džiugu, kad pažiūrėti šio spektaklio sugužėjo pilnutėlė kultūros rūmų salė – ši premjera visiems paliko neišdildomą įspūdį. Jaunimas vaidino taip įtikinančiai, jog niekas negalėjo patikėti, kad tai – šių jaunų žmonių debiutas. Viliamės išvysti dar ne vieną, galima sakyti, šių tikrų profesionalų stebuklą scenoje.

Dėkojame nuostabiai režisierei O. Biknerienei ir visiems prisidėjusiems prie šios šventės sielai, protui, akiai ir širdžiai.

Vitalija Šlepavičienė

Arnoldo Vydmanto nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija