2013 m. rugsėjo 27 d.    
Nr. 35
(2059)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Lietuvos Premjeras susitiko su Popiežiumi

Popiežiui Pranciškui Lietuvos
premjeras Algirdas Butkevičius
pristato dovaną – rankų darbo vėtrungę

Rugsėjo 19-ąją, ketvirtadienį, ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius oficialaus vizito Vatikane metu su delegacija dalyvavo audiencijoje pas popiežių Pranciškų. Susitikime su Šventuoju Tėvu kalbėta apie dvišalius Lietuvos ir Šventojo Sosto santykius, Bažnyčios atsinaujinimą Lietuvoje, aptarti skurdo ir socialinės atskirties mažinimo bei Europos plėtros klausimai.


Gyva tautos istorija – išsaugota nepriklausoma valstybė

Prezidentė Dalia Grybauskaitė
su „Misija Sibiras“ dalyviais
Džojos Gundos Barysaitės
(president.lt) nuotrauka

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su lietuvių tremties vietas ir kapines Sibire tvarkančiais projekto „Misija Sibiras“ ir bendrijos „Lemtis“ atstovais bei Mažeikių rajono Židikų Marijos Pečkauskaitės vidurinės mokyklos mokiniais. Minint Europos dieną stalinizmo ir nacizmo aukoms atminti ir Baltijos kelio dieną šalies vadovė diskutavo apie pilietiškumo ugdymą ir istorinės atminties išsaugojimo svarbą. „Ypatingų mūsų visų pastangų reikia ne tik laisvei apginti, bet ir jos istorinei atminčiai išsaugoti. Kol bus gyva tautos istorija, tol turėsime nepriklausomą valstybę. Todėl puoselėkime, domėkimės ir saugokime ją, kad galėtumėme mūsų tautos istorinę atmintį perduoti visoms ateities kartoms“, – sakė šalies vadovė.


Seimo narė-tremtinė N. Venckienė atskleidė politikų veidmainiškumą

Jau kurį laiką Lietuvos piliečiams nerimą kelia Seimo narės Neringos Venckienės likimas: balandžio pradžioje ji slapta paliko tėvynę, jausdama iškilusį pavojojų jos gyvybei. Pasitraukė kartu su sūnumi Karoliu. Ir štai rugsėjo 18 dieną Seimo konferencijų salėje įvyko Seimo frakcijos „Drąsos kelias“ spaudos konferencija „Tiesos siekis (Neringos Venckienės pareiškimas)“, kurioje Aidas Venckus perskaitė savo žmonos, Seimo narės N. Venckienės pareiškimą, atskleidžiantį kai kurias su ja, jos šeima ir Lietuvos politiniu keliu susijusias problemas. Nors ir pavėluotai ir nepaisydami kai kurių Lietuvos žmonių neigiamo požiūrio į N. Venckienę bei su ja susijusius teisminius klausimus, laikome savo pareiga supažindinti visus skaitytojus su Seimo narės N. Venskienės pareiškimu be jokių komentarų.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija