2013 m. spalio 11 d.    
Nr. 37
(2061)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Mokyklai – Meilės Lukšienės vardas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė
atidengia lentą, žyminčią,
kad Marijampolio vidurinė mokykla
pavadinama Meilės Lukšienės vardu

Tarptautinės mokytojų dienos išvakarėse, spalio 4-ąją, Vilniaus rajono Marijampolio vidurinei mokyklai suteiktas Meilės Lukšienės vardas. Jo suteikimo iškilmės dalyvavo prezidentė Dalia Grybauskaitė, M.Lukšienės  dukra habil. dr. Ingė Lukšaitė, Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai.

Iškilmėse kalbėjusi prezidentė D. Grybauskaitė sakė, kad labai džiaugiasi, kad šiuo vardu pavadinama būtent ši mokykla – pirmoji lietuviška vidurinė mokykla Pietryčių Lietuvoje, pavasarį išleisianti penkiasdešimt penktąją abiturientų kartą. „Buvote ir esate ištikimi tiems idealams, kurie buvo pamatiniai ir Meilei Lukšienei. Puoselėjate Lietuvos kultūrą, saugote šios žemės papročius ir stengiatės nepamiršti, kad pilietiškumo, kūrybingumo ir pagarbos kitam mes išmokstame šeimoje ir mokykloje. Mokytojo vaidmuo kultūrai yra išskirtinis. Tai žmonės, kurie kantriai ir atsakingai jungia mus visus bendram tikslui – mąstančiai ir kuriančiai Lietuvai, atsidavusių piliečių Lietuvai. Linkiu, kad Meilės Lukšienės vardas sutelktų Jus visus į vieną didelę šeimą. Kad šis vardas įkvėptų mokytis ir mokyti, pažinti, suprasti ir kurti.  Šiandien to reikia mums visiems – Laisvos Lietuvos kūrėjams“, – sakė Prezidentė.


Audros stiklinėje, arba Kai gandai apie gandus vis dėlto pasitvirtina...

Edvardas ŠIUGŽDA

Praėjusi savaitė kai kuriems politikams pasirodė ypatingai baisi: Lietuvoje vyksta tikriausias perversmas. Išties trečiadienio vakarą Kėdainiuose vykusiame Darbo partijos (leiboristų) (DPL) tarybos posėdyje paaiškėjo, kad iš posto traukiasi Seimo pirmininko pavaduotojas Vytautas Gapšys, o kartu (kadangi viena bėda – ne bėda, kaip ir vienas praradimas – dar ne praradimas) solidarizuodamasis su savo pirmuoju pavaduotoju V. Gapšiu sprendimą pasitraukti iš Seimo pirmininko posto priėmė ir Vydas Gedvilas. Esą Darbo partijos tarybos nariai viliasi, jog tokie sprendimai sušvelnins įtampą valdančioje koalicijoje. V. Gapšio siūlymu laikinąja partijos vadove buvo patvirtinta Loreta Graužinienė. Būdama partijos vadove ji taip pat siūloma į Seimo pirmininkės postą. Tokį sprendimą palaiko ir partijos nariai, ir koalicijos partneriai Seime. Viskas surikiuota, viskas sutvarkyta. Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas, sakydamas, kad V. Gedvilo pasitraukimas jį nustebino, kartu džiaugėsi, kad partijos pirmininkas V. Gapšys priėmė „civilizuotą sprendimą“ trauktis ir iš Seimo vicepirmininko posto, ir suspenduoti partijos pirmininko pareigas, kol nesibaigė teisminiai procesai. V. Uspaskichas iš džiaugsmo V. Gapšiui užleido netgi Seimo frakcijos seniūno kėdę. Paskiau, kai A. Kubilius su E. Masiuliu puolė V. Gedvilą, mesdami jam priekaištus, kad jis, spaudžiamas V. Uspaskicho, vykdo perversmą, V. Gedvilas aiškino, jog turi ambicingesnių planų – tapti Europos Parlamento nariu. Tai patvirtino ir pats V. Gedvilas. Kurgi ne! Juk, kaip aiškina patys Lietuvos europarlamentarai, tokių pinigų už savo tarnystę EP Lietuvoje niekas negauna – per metus uždirba net milijoną, ko „neuždirba“ didžiausių ir galingiausių valdiškų ar privačių bendrovių vadovai . Į Europos Parlamentą politikai šiais laikais veržiasi dar labiau nei į Seimo Pirmininko, premjero ar net prezidento postą – juk per metus tas milijonas „uždirbamas“ vien tik nuvažiuojant du kartus per savaitę į Briuselį ir kartą per mėnesį keturioms į dienoms į Strasbūrą.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija