2013 m. spalio 18 d.    
Nr. 38
(2062)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Šv. Jeronimo premija – biržiečiui Povilui Gasiuliui

2013-iej ypač sėkmingi biržiečiui vertėjui Povilui Gasiuliui. Vasaros pradžioje jam už Johno Dos Passos romano „Manhatano stotis“ vertimą buvo paskirta Metų vertėjo krėslo premija. Rugsėjo 23 dieną P. Gasiulio talento gerbėjus pasiekė dar viena džiugi žinia – jis tapo Lietuvos literatūros vertėjų sąjungos įsteigtos Šv. Jeronimo premijos laureatu. Ši premija vertėjams skiriama už profesionalius ir meniškus pastarųjų trejų metų vertimus, už nuopelnus vertėjo profesijai, meniniam vertimui, meninio vertimo teorijai ir kritikai, vertėjų ugdymui. Laureatui įteikiama piniginė premija ir diplomas.

P. Gasiulis į lietuvių kalbą yra išvertęs 16 kūrinių. Tarp jų – Dž. Selindžerio „Rugiuose prie bedugnės“, Dž. Džoiso „Dubliniečiai“ ir „Menininko jaunų dienų portretas“, E. Hemingvėjaus „Fiesta“ ir „Kam skambina varpai“, K. Vonneguto „Skerdykla Nr.5“, „Čempionų pusryčiai“ ir „Telaimina jus Dievas, pone Rouzvoteri, arba Perlai kiaulėms“, Johno Dos Passos „Keturiasdešimt antroji paralelė“ ir „Manhatano stotis“.

Šiais metais Šv. Jeronimo premija paskirta ir lietuvių literatūros vertėjui į estų kalbą Mihkeliui Loodus.

Premijos įteikimo ceremonija įvyko rugsėjo 30 dieną Taikomosios dailės muziejuje, Vilniuje. P. Gasiulį sveikino Biržų rajono savivaldybės merė Irutė Varzienė. Po sveikinimo kalbų ir laureatų pasisakymų skambėjo Arkadijaus Gotesmano (mušamieji), Eugenijaus Kanevičiaus (gitara, kontrabosas) ir Juozo Kuraičio (saksofonas) atliekamos Johno Coltrano kompozicijos ir originalios jo muzikos versijos.

Biržų rajono savivaldybės informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija