2013 m. lapkričio 22 d.    
Nr. 42
(2066)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Prezidentė apsilankė kaimo bibliotekoje

Prezidentė Dalia Grybauskaitė
(centre) bibliotekininkės Ritės
Gernienės (dešinėje) namuose
su Antanašės kaimo skaitytojais
Roberto Dačkaus
(president.lt) nuotrauka

ANTANAŠĖ. Lapkričio 8 dieną Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Rokiškio rajone įsikūrusioje Antanašės kaimo bibliotekoje, kur paskelbė akcijos „Knygų Kalėdos“ pradžią ir susitiko su kaimo bendruomene. Vėliau Prezidentė dalyvavo Rokiškio dvare vykusiuose Sėlių krašto kūrybos skaitymuose, susitiko su Rokiškio rajono kaimo bibliotekininkais ir dalyvavo aukštaičių tarmės pristatyme.

„Šalies bibliotekos puoselėja meilę knygai visoje Lietuvoje ir yra svarbūs kultūros židiniai, sutelkiantys bendruomenę, skatinantys skaityti ir branginti gimtąjį žodį. Per šias Kalėdas visi kartu galime praturtinti mūsų bibliotekas ir padovanoti joms naujų knygų!“ – kvietė prezidentė D. Grybauskaitė.

 Jau tradicija tapusi prezidentės D. Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos“ šiemet startavo Antanašėje ir kviečia šalies gyventojus padovanoti naujų knygų kaimų ir miestelių bibliotekoms. Antanašės kaimo biblioteka yra nuostabi žmonių iniciatyva ir pavyzdys visai Lietuvai. Biblioteka neseniai atšventė įkurtuves, tačiau net 10 metų ji veikė bibliotekininkės Ritės Gernienės namuose.


Atidengtas Jono Pauliaus II-ojo paminklas

Vyskupas Arūnas Poniškaitis
šventina paminklą popiežiui
palaimintajam Jonui Pauliui II
Nuotrauka iš salcininkai.lt

EIŠIŠKĖS. Spalio 6 dieną Kristaus Žengimo į dangų bažnyčios aikštėje buvo atidengtas popiežiaus palaimintojo Jono Pauliaus II paminklas, pastatytas 20-ųjų jo apsilankymo bei 35-ųjų Jo pontifikato metinių proga. Paminklo šventinimo ceremoniją atliko vyskupas Arūnas Poniškaitis, kuris aukojo ir atlaidų šv. Mišias. Paminklo statybos iniciatorius buvo parapijos klebonas kun. Tadeuš Matulianec. Iškilmėse dalyvavo Šalčininkų rajono savivaldybės meras Zdzislav Palevič, Seimo narys Leonard Talmont, Šalčininkų rajono vicemeras Andžej Andruškevič, Eišiškių seniūnas Tadeuš Ziminski.


Atidarytas universalus daugiafunkcis centras

Žygaičių klebonas kun. Vytautas
Šiaudvytis ir Tauragės rajono
meras Pranas Petrošius
Nuotrauka iš taurage.lt

ŽYGAIČIAI. Spalio 27-ąją miestelyje atidarytas Tauragės kultūros centro Žygaičių universalus daugiafunkcis centras – pirmasis toks centras rajone. Į atidarymą atvykstančius svečius ir žygaitiškius pasitiko Žygaičių kaimo kapela „Ringė“. Po šv. Mišių bažnyčioje susirinkusieji į centro atidarymą džiaugėsi gražiu, moderniu centru, apžiūrėjo eksponuojamą fotoparodą apie Žygaičių kultūros namų istoriją, pastato rekonstrukcijos darbų eigą.


Atvira erdvė jaunimui

VEIVIRŽĖNAI. Nuo spalio vidurio miestelio centre didžiulis plakatas kviečia užeiti į Veiviržėnų kultūros centrą ir išsiaiškinti, kas gi ta „Atvira jaunimo erdvė“.

Šiuolaikinis jaunimas nėra linkęs prisitaikyti prie disciplinos, kuri yra taikoma mokantis įvairiuose neformaliojo ugdymo būreliuose, jis nori laisvės: rinktis, daryti, suprasti... „Atvira jaunimo erdvė“ yra puiki vieta saviraiškai ir savęs ieškojimui. Čia nebūtina ateiti du kartus per savaitę, nereikia ruoštis, o tiesiog galima ateiti pažiūrėti filmą, pažaisti stalo žaidimus, o gal pasikalbėti, ką nors pasiaiškinti. Atvira erdvė jaunimui yra patraukli vieta, puiki galimybė atrasti save, susipažinti, laiką leisti ne gatvėje, o jaukioje aplinkoje, kur saugu ir įdomu.


Atgims senoji klebonija

PIVAŠIŪNAI. Piligrimų centras pasirašė trišalę sutartį su VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) ir Ūkio ministerija dėl projekto „Pivašiūnų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios statinių komplekso atnaujinimas ir pritaikymas viešojo kultūrinio turizmo reikmėms“ finansavimo. Senosios klebonijos pastatui, kuris yra viena iš reikšmingiausių šio XIX amžiaus architektūros paminklo dalių, restauruoti ir pritaikyti jį piligrimų centro veiklai – informacinio centro patalpoms, renginių, ekspozicijų erdvėms įrengti – skirta 1,5 mln. Lt parama iš Europos regioninės plėtros fondo. Projektą administruoja Lietuvos verslo paramos agentūra.


Renovuota laisvalaikio salė

DIEVENIŠKĖS. Prieš keletą savaičių istorinė miestelio aikštė įgavo naują vaizdą. Senas, nušiuręs mūrinis laisvalaikio salės pastatas pakeitė įvaizdį, įgyvendinus projektą, finansuojamą programos „Leader“ bei Savivaldybės biudžeto lėšomis. Spalio 25 dieną vyko iškilmingas renovuotos kultūros įstaigos atidarymas. Simbolinę juostą perkirpo Šalčininkų rajono savivaldybės meras Zdzislav Palevič, Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius Boleslav Daškevič, Šalčininkų kultūros centro direktorė Gražina Zabarauskaitė, Dieveniškių seniūnė Česlava Marcinkevič, UAB „Jaraks“, atlikusios objekto remontą, atstovas Vitalij Sinkevič. Suremontuotą pastatą palaimino Dieveniškių parapijos klebonas kun. Domas Valančauskas.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija